News

TAROM va trece printr-o „restructurare masivă”. Anunțul Ministrului Transporturilor

08.07.2019 | 15:10
TAROM va trece printro restructurare masiva Anuntul Ministrului Transporturilor

Compania națională TAROM va trece printr-o „restructurare masivă” este mesajul ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Compania de transport aerian a fost în mijlocul mai multor scandaluri mediatice, după ce s-a dovedit că mulți dintre angajați au ajuns datorită relaților de familie. De altfel, un raport din anul trecut arată că 40% din cei care lucrează la TAROM sunt rude.

Ministrul Transporturilor anunță că TAROM va fi „restructurat”

„Veţi vedea o schimbare majoră la Tarom, în perioada următoare. Inclusiv o restructurare masivă”, a fost promisiunea făcută de Răzvan Cuc, luni, la Antena 3. Ministrul Transporturilor pare să se țină de cuvânt, după ce săptămâna trecută a promis din nou modificări ale structurii companiei.

„Noi oricum aveam intenţia, am vorbit cu doamna director Mezei, chiar săptămâna trecută, să transforme direcţia tehnică într-un centru de profit separat, astfel încât să se autosusţină. Deci practic, pe tehnicul de la TAROM vom face o companie separată, TAROM-ul îi va da comenzi şi se va autosusţine, să vedem dacă e nevoie chiar de atâţia oameni câţi sunt acolo, vedem şi ce piese au pe stoc ş.a.m.d. Mai departe, TAROM-ul funcţionează normal, tehnicul, hangarul, funcţionează normal, deci nu sunt probleme vizavi de siguranţa pasagerilor, aşteptăm rezultatele şi noi, ale anchetei, să vedem ce se întâmplă”, a spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit despre restructurările de la TAROM
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit despre restructurările de la TAROM *foto: facebook

Probleme la TAROM, după un control al DIICOT

Comentariile lui Răzvan Cuc vin în contextul în care săptămâna trecută cei de la DIICOT au „călcat” pe la TAROM pentru ridica documente de la sediul companiei și pentru a face percheziții, în urma cărora a reieșit faptul că s-au furat mai multe piese de avioane.

Directorul general al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat atunci pentru Mediafax că au fost predate procurorilor DIICOT înscrisuri, iar percheziţiile au vizat doar biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. „Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (cu privire la fapte, n.r.), a a spus săptămâna trecută Mădălina Mezei.

Tags: