Tartă de toamnă cu mere și pere. Rețetă de inspirație elvețiană

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
19/09/2020, 14:10
Tartă de toamnă cu mere și pere. Rețetă de inspirație elvețiană
Tartă de toamnă cu mere și pere. Rețetă de inspirație elvețiană. Sursa foto: Pinterest.com

Tarta este unul dintre deserturile simple și în același timp, rafinate. Cea recomandată pentru weekend acesta este făcută cu fructe de toamnă, merele și perele fiind o combinație dulce și aromată ce te va face să te lingi pe degete.

Și unde mai pui că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, pe unele sigur le ai deja în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai o tavă ideală pentru tartă și mai ales, câteva arome care să-i ofere desertului gustul dorit.

Așadar, să trecem la treabă! Citește în cele ce urmează care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și pașii de care trebuie să ții cont pentru a obține desertul ideal pentru acest sezon.

Tartă cu mere și pere. Rețetă de toamnă. Ingrediente

Acestea sunt ingredientele necesare pentru o tartă cu mere și pere delicioasă: 

  • 4 mere de dimensiuni potrivite
  • 2 pere coapte, dar încă tari
  • 250 grame de făină albă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 75 grame de unt la temperatura camerei
  • 3 ouă
  • 4 linguri de lapte
  • un plic de praf de copt
  • un plic de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • puțină scorțișoară, circa o linguriță
  • coaja rasă de la o lămâie sau portocală, în funcție de preferințele fiecăruia.

Mod de preparare tartă de toamnă cu mere și pere. Pași:

  1. Într-un bol destul de încăpător se mixează cele 3 ouă cu zahăr și un praf de sare
  2. Ulterior, după omogenizare, se adaugă untul topit la temperatura camerei și tăiat cubulețe mici. Se amestecă bine
  3. Se mizează până când se formează o spumă, la acest pas adăugându-se făina amestecată cu praful de copt, în ploaie. Tot acum se adaugă coaja rasă de la citrice
  4. Aluatul obținut se pune într-o tavă unsă un ulei de floarea soarelui și tapată bine cu făină
  5. Deasupra se pun feliile de măr și pară, fructe care au fost spălate și tăiate anterior. Totodată, fructele se curăță de coajă și sâmburi
  6. Se mai adaugă și zahărul vanilat amestecat cu scorțișoară pentru a oferi tartei un gust desăvârșit
  7. Tarta de toamnă se bagă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius
  8. Desertul este gata când se rumenește deasupra sau trece testul cu scobitoarea
  9. La scoaterea din cuptor merele se ung cu puțină miere, opțional
  10. Se mai pot presăra deasupra și scorțișoară. Poftă bună!
Închide ×