News

”Țarul CFR” a divorțat de soție. Mihai Necolaiciuc va plăti retroactiv pensia alimentară, după ce statul i-a pus poprire pe o jumătate din venit

Mihai Necolaiciuc, fost director CFR, condamnat pentru devalizarea companiei, a divorțat de soția lui, Sînziana Rarița, după 20 de ani de căsnicie.
05.11.2022 | 16:02
Tarul CFR a divortat de sotie Mihai Necolaiciuc va plati retroactiv pensia alimentara dupa ce statul ia pus poprire pe o jumatate din venit
Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR, a ajuns la a treia condamnare, înainte să reușească să divorțeze / Foto: INQUAM Photos / Liviu Florin Albei
ADVERTISEMENT

”Țarul CFR”, cum este cunoscut Mihai Necolaciuc, suceveanul acuzat de procurori că a produs companiei feroviare un prejudiciu de 57 de milioane de euro, a reușit să divorțeze de soția lui, la doi ani după ce a introdus prima acțiune în instanță.

Gemenii rămân la fosta soție a lui Mihai Necolaiciuc

A fost un adevărat război în tribunal între Mihai și Sînziana Rariță, pentru exercitarea autorității părintești și stabilirea domiciliului celor doi copii minori pe care-i au împreună. Mihai Necolaiciuc a încercat să-și impună propriile condiții, însă acțiunea lui a fost respinsă, în noiembrie 2021, de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Tribunalul Suceava a admis apelul lui Necolaiciuc și a decis ca fostul director al CFR poate redeveni un bărbat liber.

Conform deciziei instanței, cei doi gemeni ai soților Necolaiciuc, acum în vârstă de 17 ani, vor avea custodie comună, cu domiciliul la mamă, respectiv în localitatea Câmpulung Moldovenesc.

ADVERTISEMENT

Necolaiciuc trăiește dintr-o pensie de 3.000 de lei

Bărbatul va trebui să-i plătească fostei contribuție lunară, cu titlu de pensie alimentară, în valoare de 1/3 din venitul net lunar, însă va trebui s-o facă retroactiv, începând cu data introducerii acțiunii, adică din martie 2020 până la majoratul copiilor.

De asemenea, Mihai Necolaiciuc va putea să-și viziteze copiii de două ori pe lună, în prima și a treia zi duminică din lună, între orele 11:00 și 17:00. În schimb, fosta parteneră de viață va trebui să suporte cheltuielile de judecată pentru ambele faze ale procesului, în valoare totală de 4.300 de lei. Ea va putea păstra numele soțului ei. Procesul s-a desfășurat cu ușile închise, la solicitarea părților, iar hotărârea este definitivă.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor FANATIK, Mihai Necolaiciuc declara, în urmă cu doi ani, că are ca singură sursă de venit pensia în valoare de 2.949 lei. La vremea respectivă, femeia s-a plâns instanței că a părăsit domiciliul conjugal în iulie 2019 și nu a mai contribuit la cheltuielile de creștere și educare a minorilor. Ea le-a spus judecătorilor că ”resursele sale nu sunt suficiente”.

MIhai Necolaiciuc a fugit în SUA, unde și-a cumpărat 3 apartamente

Mihai Necolaiciuc a condus compania CFR între anii 2000 și 2004, timp în care ar fi încheiat contracte fictive cu societăți comerciale care nu au mai livrat serviciile contractate; și ar fi cheltuit ilegal sume provenite dintr-un împrumut al CFR garantat de statul român.

ADVERTISEMENT

Sumele erau destinate infrastructurii feroviare afectate de inundații, însă, potrivit procurorilor, au fost cheltuiți pe telefoane, servicii de publicitate, electronice și electrocasnice supraevaluate.

Necolaiciuc a fost condamnat de două ori, în 2014 și 2016, primind pedepse cumulate de 12 ani și jumătate de închisoare. Imediat după începerea anchetei, în 2004, el a părăsit România și a ajuns în Republica Moldova, Austria și, în cele din urmă, în Statele Unite.

În 2009, el a fost arestat în West Palm Beach, acolo unde își cumpărase trei apartamente. Tot în Statele Unite, Necolaiciuc a efectuat o jumătate din pedeapsă, înainte să fie extrădat în România.

Anul acesta, fostul șef al CFR a fost condamnat din nou

Mihai și Sînziana Necolaiciuc s-au căsătorit pe 28 februarie 2002, la București și în același an s-au mutat într-o vilă somptuoasă, la Câmpulung Moldovenesc.

În iunie 2022, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat din nou, la 9 ani și 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu. Inițial, instanța decisese încetarea procesului, pe motiv că faptele s-au prescris, însă Curtea de Apel București a hotărât să trimită dosarul la rejudecare. Sentința nu este definitivă.

În 2020, G4Media scria că statul român ar avea nevoie de câteva sute de ani pentru a recupera prejudiciul stabilit de instanță (115 milioane lei în solidar și 7,2 milioane lei singur), după ce lui Mihai Necolaiciuc i s-a pus poprire pe 1.456 lei/lună din pensie și sechestru pe un apartament din Câmpulung Moldovenesc.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări,...
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări, în Valencia. 450 de oameni trăiesc în clădire
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă...
Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sala de judecată
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români...
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi...
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi au fost căsătoriți timp de 30 de ani
Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute
Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării...
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării ar fi problemele cu alcoolul ale soției sale
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își...
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își pot schimba destinul pentru totdeauna