Carousel hot news

OFICIAL. “Judecătorii TAS ar putea susţine că titlul se obţine pe teren!”

Cristian Jura, singurul arbitru român de la TAS, a vorbit despre lititigul în care FC Steaua Bucureşti şi Viitorul Constanţa sunt implicate privind titlul din Liga 1....
11.07.2017 | 20:33
OFICIAL.

Cristian Jura, singurul arbitru român de la TAS, a vorbit despre lititigul în care FC Steaua Bucureşti şi Viitorul Constanţa sunt implicate privind titlul din Liga 1.

Acesta critică în primul rând obiceul prost al românilor de a ataca deciziile comisiilor din România la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne.

”Este clar că suntem, campioni la TAS. Să nu uităm ce s-a întâmplat cu Rapid şi cu cei de la Chiajna, când giuleştenii au jucat două etape, după care au fost retrogradaţi. Dar, acum, este pentru prima dată, din 1980, de când funcţionează, când acest for este chemat să se pronunţe asupra stabilirii unei campioane, într-un stat.

Totul se rezumă la interpretarea unui singur cuvânt: campionat. Unii se referă si la sezonul regulat şi la play-off, alţii se raportează doar la play-off. Fiecare parte îşi susţine propria părere.

Dacă luăm în considerare si sezonul regulat, cum susţin cei de la FCSB, ar trebui să luăm în considera tot clasamentul, nu doar meciurile directe. Sigur, regulamentul este aprobat, are caracter juridic, acea convenţie semnată de cluburi este doar o interpretare.

TAS Steaua. “UEFA nu se grăbeşte!”

Judecătorii care au fost desemnaţi sunt unul din Franţa şi unul din Italia. Viitorul a mers pe mâna unui judecător cu mare vechime în TAS, din Italia. Pot să vă spun din propria experienţă că, după audiere, dacă nu era un caz complicat, noi rămâneam să deliberăm şi să luăm o hotărâre chiar în acea zi, dar aşa se procedează de obicei.

E posibil ca judecătorii să fi analizat deja cazul şi să-şi fi făcut deja o părere,

UEFA n-are nicio grabă. Din punct de vedere al UEFA, campioana e foarte clară, aprobată de FRF şi LPF, omologată deja şi aceea e Viitorul.

S-ar putea ca judecătorii de la TAS, colegii mei, să susţină ca titlul se obţine pe teren, nu neapărat la masa verde”, a spus Jura la un post de televiziune.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri