Life

Tatăl Iulianei Marciuc, condus la groapă de cascadori și de cai! Ce făcea vedeta TVR în timp ce părintele ei a murit

Iuliana Marciuc filma pe un cal alb, pentru emisiunea ”Destine ca-n filme”, în timp ce tatăl ei a murit pe patul de spital, după ce a făcut un stop cardio-respirator.
17.03.2022 | 17:51
Tatal Iulianei Marciuc condus la groapa de cascadori si de cai Ce facea vedeta TVR in timp ce parintele ei a murit
Tatăl Iulianei Marciuc fost condus la groapă de trei cai. Susa foto: Exclusiv FANATIK
ADVERTISEMENT

Iuliana Marciuc și-a înmormântat tatăl miercuri, 16 martie, în cimitirul din satul Ciofliceni, Comuna Snagov, Județul Ilfov, la cinci zile după ce acesta s-a stins din viață. În fruntea cortegiului funerar s-au aflat cascadori renumiți și trei cai. Vedeta și-ar fi dorit să organizeze înmormântarea tatălui său duminică, 11 martie, dar nu a reușit să scoată trupul neînsuflețit al părintelui său din spital, din cauza unui medic.

Iuliana Marciuc filma pentru ”Destine ca-n filme” în timp ce tatăl ei a murit

Iuliana Marciuc și-a condus tatăl pe ultimul drum, iar cortegiul funerar a fost însoțit de cascadori și de trei cai, unul dintre ei fiind cel pe care era filmată vedeta tv în momentul în care părintele ei și-a dat ultima suflare. Filmarea cu Iuliana era pentru emisiunea ei de la TVR 2, ”Destine ca-n filme”, iar,  în timpul înregistrării, vedeta a avut o atitudine ciudată. Abia după ce a ajuns acasă și a aflat că tatăl ei s-a stins din viață, în timp ce ea filma, a înțeles ce s-a întâmplat cu ea.

ADVERTISEMENT

”În ziua în care a murit tatăl meu, vineri, 11 martie, filmam pentru emisiunea ”Destine ca-n filme” pe un cal alb și, timp de cel puțin 30 de minute, Sultan (Mohamed Jbara), instructorul de cai, nu se putea înțelege cu mine. Abia după aceea am înțeles de ce. În acel interval de timp, între ora 15.30 și 16.30, tata, care suferise un stop cardio-respirator, era resuscitat de medici.

Calul alb pe care filmam se numește Aseeli. Instructorul mi-a spus că am avut o atitudine ciudată, că nu era atentă și nu îi răspundeam comenzilor. Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva. Pentru prima dată nu m-am putut concentra la o filmare.

ADVERTISEMENT

Când am ajuns acasă și am primit telefon că mi-a murit tatăl, mi-am explicat de ce mă comportasem așa. Mohamed Jbara, cunoscut drept Sultan, este instructorul meu de cai și al lui David. Eu merg mai rar, însă David face și trag și galop și merge mai des la antrenamente.”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, Iuliana Marciuc.

Cascadori și trei cai au condus la groapă coșciugul tatălui Iulianei Marciuc

Cascadorii și caii, aduși de instructorul vedetei, au fost în fruntea cortegiului funerar și au condus sicriul de la ieșirea din biserică și până la groapă. După slujba de înmormântare de la Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae”, Alecu Marciuc, tatăl Iulianei Marciuc a fost îngropat în Cimitirul din Ciofliceni.

ADVERTISEMENT

”Calul pe care filmam când tatăl meu era resuscitat de medici a fost prezent și la înmormântare, călărit de cascadorul Daniel Cincan. Alături de el au mai fost doi cascadori, Gheorghe Bănică – pe calul Exotic și Mohamed Jbara – Sultan, pe calul Juanito, iar cascadorii Florin Stancu și Florin Vlad au venit pe jos. Cei trei cai și cascadorii au însoțit sicriul… l-au condus pe tatăl meu pe ultimul drum.”, a mai declarat vedeta TVR.

”Spunea că nu vrea să ne chinuie”

Alecu Marciuc, tatăl Iulianei Marciuc, a împlinit 80 de ani pe data de 4 august 2021. A lucrat la Societatea Română de Radiodifuziune și, în paralel, a scris și a lansat numeroase cărți. Vedeta postului național de televiziune spune că părintele ei nu a mai vrut să lupte și nu își dorea să fie o povară pentru nimeni.

ADVERTISEMENT

”Avea mici probleme de sănătate, niște noduli la plămâni și atacuri vasculare… Spunea că nu vrea să ne chinuie, dar nu ne chinuia decât cu niște investigații. Din ce văd eu la căminele noastre de bătrâni, putea să se întâmple să nu mai fie prezent, independent, lucruri pe care el nu și le-a dorit.

După 60 de ani de conviețuire alături de mama, tata a decis să nu mai lupte. A murit vineri, 11 martie, dar noi l-am putut înmormânta abia pe data de 16 martie”, a mai mărturisit Iuliana Marciuc.

Tatăl vedetei a decedat în urma unui stop cardio-respirator

Anunțul morții tatălui ei a fost făcut chiar de către vedeta TVR. Iuliana Marciuc a publicat, pe Facebook, un mesaj tulburător, a doua zi după ce a decedat tatăl său.

“Tatăl meu iubit, șot devotat, bunicul cu cel mai cald zâmbet, om de radio Alecu Marciuc. Cel mai puternic leu a devenit brusc fragil și a dorit să plece înainte de a începe chinul. Inima lui mare i-a cedat ieri, în jurul orei 17.00, iar acum este liniștit.

Rugați-vă pentru multă lumină în drumul lui spre lumea de la “Hotarele posibilului “unde știa sigur că-l așteaptă un nou început. Voi pregăti eu, singură, volumul trei al cărților cu acest titlu al cărui autor este”, a scris prezentatoarea pe Facebook, a doua zi după ce s-a stins din viață părintele ei.

Înmormântarea a fost amânată din cauza unui medic

Cu toate că Iuliana Marciuc își anunțase prietenii și rudele că înmormântarea va avea loc duminică, momentul s-a amânat, pentru că familia nu a putut scoate din spital trupul neînsuflețit.

“Dragi prieteni și colegi ai mei și ai tatălui meu, vă anunț cu tristețe și revoltată că din cauza excesului de zel al unui medic anatomopatolog, tatăl meu decedat nu a fost externat astăzi.

Cu scuze, vom reprograma înmormântarea. Vă mulțumim pentru înțelegere! Vom anunța data și ora când Alecu Marciuc va fi depus la biserică, sperăm LUNI, 14 martie Una dintre ultimele fotografii arată pasiunea lui pentru fenomenul UFO”, a scris vedeta. Însă nici luni nu a reușit să-și îngroape tatăl, ci abia miercuri.

ADVERTISEMENT