News

Un tată și-a sechestrat fiica bolnavă psihic într-un buncăr. A fost reținut pentru 30 de zile. Update

Un caz revoltător a fost descoperit în comuna Jugureni din județul Prahova. Un tată și-a sechestrat fiica bolnavă psihic într-un buncăr. În tot acest timp, el a spus tuturor că este plecată în Canada.
17.01.2022 | 09:33
Un tata sia sechestrat fiica bolnava psihic intrun buncar A fost retinut pentru 30 de zile Update
Bărbat în vârstă de 70 de ani reținut, după ce și-a sechestrat fiica într-un buncăr. Sursa foto: captură Digi 24
ADVERTISEMENT
17-01-2022
07:33

Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile

Au apărut noi informații despre cazul bărbatului care și-a ținut fiica bolnavă psihic închisă într-un buncăr timp de 11 ani.

În urma deciziei oamenilor legii, acesta a fost reținut pentru 30 de zile.

Tatăl în vârstă de 70 de ani și-a ținut sechestrată, mai exact, fiica în vârstă de 43 de ani într-o cameră săpată în pământ. Ambii sunt de cetățenie româno-americană, iar locuința lor se afla într-o zonă mai izolată din comună, având puțini vecini.

Atunci când cineva îl întreba despre buncăr, bărbatul se lăuda spunând că vrea să fie pregătit pentru orice eventualitate. Însă, nu se știe cum, într-o zi, autoritățile au fost alertate cu privire la faptul că își ține fiica încuiată și nu că este plecată în SUA, Canada.

ADVERTISEMENT

Cum au găsit-o autoritățile pe fiica sechestrată

Astfel, un grup de asistenți sociali i-au bătut direct în buncăr bătrânului, după Crăciun. Au găsit-o pe fiică într-o stare confuză, nefiind capabilă să răspundă la întrebări. Sunt bănuieli conform cărora femeia ar fi fost sedată.

”S-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metallic, asigurat cu un lacăt. În urma examinării vizuale femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertatea de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită”, a declarat Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova, potrivit 9am.ro

ADVERTISEMENT

Luat la întrebări, bătrânul a explicat faptul că și-a ținut fiica închisă într-un buncăr deoarece are probleme psihice de un an și jumătate și nu se mai poate îngriji singură.

”Din discutile purtate cu bărbatul a reieşit faptul că fiica sa suferă de afecţiuni psihice aceasta recurgând la acest gest pe motiv că nu îşi poate purta singură de grijă”, a mai transmis Mihaela Florescu.

ADVERTISEMENT

Un asistent social a descris condițiile în care supraviețuia victima: gratii la ușă și geam, totul încuiat, iar în cameră se aflau atât toaleta cât și frigiderul și o plită pentru gătit.

”O femeie închisă în casă… nu se poate numi casă, locuința era încuiată, gratii la ușă, gratii la geam, în camera în care stătea avea și toaleta, și frigiderul, și plita pe care gătea”, a relatat Eugenia Chirică.

ADVERTISEMENT

Vecinii, șocați de situație. Tatăl a fost arestat

Vecinii au declarat că bărbatul era mai solitar de fel și că îl cunoșteau doar ca pe un simplu pensionar.

”A lucrat prin străinătate, e pensionar, e văzut doar, așa, la pâine, și că e singur. Nu știu că mai e cu cineva”, au declarat presei vecinii din comună.

Și primarul Jugureniului, Constantin Marcoceanu, este uimit de situație. Nu și-a închipuit că individul mai locuiește, de fapt, cu o altă persoană.

”Niciodată nu ne-am închipuit că omul ăsta nu locuiește singur. Era un navetist așa, dar știind că locuiește singur, auzind că deja de foarte multă vreme se presupune că locuiește mai mult sau mai puțin cu fata dumnealui”, a spus și edilul localității.

Bărbatul fost reținut de oamenii legii. Este acuzat de lipsire de libertate. Fiica sa a fost preluată de Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

ADVERTISEMENT