News

Tatăl a patru copii a murit de cancer pentru că nu a putut fi operat. Cazurile de coronavirus au ocupat toate paturile de la Terapie Intensivă

14.05.2020 | 20:24
Tatal a patru copii a murit de cancer pentru ca nu a putut fi operat Cazurile de coronavirus au ocupat toate paturile de la Terapie Intensiva
ADVERTISEMENT

Tatăl a patru copii a murit de cancer pentru că operația care l-ar fi putut salva a fost amânată deoarece toate paturile de la Terapie Intensivă erau ocupate de pacienți infectați cu coronavirus.

Tatăl a patru copii a murit de cancer pentru că nu a putut fi operat

Conform Daily Mail, Pete Sharp, tatăl a patru copii, a murit pe 27 aprilie după ce în luna ianuarie a fost diagnostic de cancer pulmonar, dar nu a putut suferi o intervenție chirurgicală deoarece patul a fost folosit pentru a trata pacienții cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Fiica lui cea mai mică s-a arătat extrem de furioasă de faptul că tatăl ei a fost ”smuls” de lângă familie la doar 60 de ani din cauza alegerilor pe care le-au făcut autoritățile în ceea ce privește bolnavii.

Tayler Sharp, în vârstă de 23 de ani, a spus că tatălui ei a fost diagnosticat un cancer pulmonar în stadiul patru, care s-a răspândit la ganglionii limfatici. Ea crede că operația programată inițial pentru 30 martie ar fi putut să îi salveze viața.

ADVERTISEMENT

Fiica bărbatului mort de cancer, fericită că acesta nu a suferit foarte mult timp

”Cu o săptămână înainte să i se facă intervenția chirurgicală i s-a spus că nu este nimic sigur din cauza pandemiei. Evident că asta l-a enervat. I-a fost greu, deși a ascuns foarte bine”, a povestit fiica britanicului decedat.

Tânăra a precizat că medicii îi oferiseră o șansă de 98% de a trece cu bine operația și de a trăi în continuare. Însă, șansa i-a fost luată din cauza coronavirusului și a pacienților care au umplut spitalul.

ADVERTISEMENT

Tyler Sharp a spus că tatăl ei a făcut radioterapie paliativă pentru a face față cancerului, în ciuda faptului că avea probleme cardiace și hepatice, și se declară fericită că acesta nu a suferit foarte mult timp.

Pete Sharp împlinise 60 de ani la 26 februarie și și-a sărbătorit ziua de naștere alături de cei patru copii ai săi, Tayler, PJ (27 de ani), Elisha (31 de ani), și Hayleigh (40 de ani).

ADVERTISEMENT

Este cea mai mare criză de sănătate de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Așadar, în următoarele șase luni, cel puțin 6.000 de copii pot să moară zilnic din cauza unor boli care puteau fi prevenite. Totul, din cauza faptului că noul coronavirus a blocat sistemul medical.

ADVERTISEMENT