Fotbal intern

Mare surpriză! Pe cine vede tatăl lui Burleanu câştigător la FRF!

Gică Burleanu, tatăl lui Răzvan Burleanu, a vorbit pentru FANATIK.RO despre lupta pentru câştigarea alegerilor FRF dintre Ionuţ Lupescu şi Răzvan Burleanu
05.04.2018 | 15:59
Mare surpriza Pe cine vede tatal lui Burleanu castigator la FRF

18 aprilie 2018 este ziua în care vom afla dacă Răzvan Burleanu reuşeşte să îl învingă sau nu pe Ionuţ Lupescu în lupta pentru câştigarea postului de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. FANATIK.RO a luat legătura cu tatăl actualului număr unu al fotbalului românesc, fostul fotbalist, cu 357 meciuri în prima divizie, Gică Burleanu. Aflat acasă la Bacău, acesta ne-a vorbit deschis despre lupta care se dă în aceste săptămâni între principalii favoriţi.

De obicei eu nu prea vorbesc în presă şi nu că mi-a interzis fiul meu să o fac. Dar acum, dacă tot aţi dorit să îmi cereţi şi mie părerea despre lupta de la FRF, o să discut foarte sincer. Ştiu că poate o să spuneţi că sunt subiectiv, dar nu stau deloc treburile aşa”, a precizat Gică Burleanu.

“Pentru al doilea mandat Răzvan nu mi-a cerut nici un sfat!”

Tatăl lui Răzvan Burleanu ne-a mărturisit că de această dată fiul său nu i-a mai cerut o părere legată de candidatura sa pentru obţinerea celui de al doilea mandat. “În urmă cu patru ani Răzvan mi-a cerut sfatul, iar eu i-am spus să nu intre în nicio luptă pentru câştigarea şefiei la FRF, deoarece o să se bage într-o mare mocirlă. Dar uitaţi că Răzvan a câştigat, iar uşor, uşor a început să cureţe această mocirlă. Eu, tatăl preşedintelui FRF, nu am avut niciun avantaj de pe urma postului ocupat de băiatul meu la federaţie. Puteţi să veniţi la mine acasă să vedeţi unde stau. Puteţi să vă convingeţi. Răzvan a vrut să facă curăţenie şi să termine cu toate nepotismele şi combinaţiile din fotbal. Însă acum nu mi-a cerut niciun sfat pentru a doua sa candidatură. Probabil el a considerat că nu mai are nevoie.

”Dacă eu am făcut o crimă acum 10 ani şi poliţia află, credeţi că scap de puşcărie? Aşa şi cu Lupescu”

După părerea mea lupta cu Ionuţ Lupescu nu este una uşoară. Vreau să ştiţi că, deşi mulţi îl acuză pe Răzvan că nu duce o campanie corectă, totuşi vă spun că el procedează bine din punct de vedere profesional cu scoaterea acelor informaţii despre Lupescu. Aşa se face într-o campanie. Voi aţi văzut vreo campanie uşoară pe undeva în lumea asta? Fiecare trebuie să lupte cu armele lui. Ştiu că poate Ionuţ se supără şi îl va da în judecată pe băiatul meu, dar Răzvan are actele de partea lui. Lucrurile respective s-au întâmplat în acei ani la FRF. Dacă  Răzvan nu era sigur pe acele acte să fiţi convinşi că nu le scotea. Eu dacă am făcut o crimă acum 10 ani, iar poliţia află tocmai acum, credeţi că o să scap de puşcărie?”, a spus Burleanu.

“Vreau ca Răzvan cu Ionuţ să conducă federaţia!”

Gică Burleanu a venit şi cu o soluţie pentru cei care în opinia sa trebuie să conducă FRF din 18 aprilie 2018. “Cu toate acestea eu consider că o soluţie foarte bună pentru fotbalul românesc este ca Răzvan şi Ionuţ să îşi dea mâna şi să formeze o singură echipă la FRF. Aş vrea să îi văd pe amândoi în fruntea fotbalului românesc. Pe Ionuţ l-aş vedea să conducă pe partea tehnică, cu antrenori şi aşa mai departe, iar pe Răzvan l-aş vedea să conducă pe partea managerială. Pentru că, după părerea mea, Răzvan este mai bun ca Ionuţ pe partea managerială. Însă eu am puterea să recunosc că Ionuţ se pricepe bine pe partea tehnică. Cu acest lucru s-a ocupat el la UEFA, iar eu cred că a făcut-o foarte bine. 

Dacă o să câştige Ionuţ Lupescu alegerile, vă dau scris că o să fie apoi asaltat de toate hienele astea pe care Răzvan le-a îndepărtat din jurul Federaţiei. Iar o să apară impresarii ăştia pe care îi ştim toţi cu tot felul de presiuni şi prostii. Nu vreau să ne mai întoarcem ca pe timpul lui Mircea Sandu. Nu vreau să îi atac nici pe cei din Generaţia de Aur, pe Hagi, Popescu, Petrescu, Prunea, Dumitrescu, dar vreau să spun doar care este părerea mea cu toate că poate îi voi deranja pe fotbaliştii respectivi. Generaţia de aur a fotbalului românesc a fost Steaua 86. Această echipă a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987. Aceşti jucători au avut medaliile de campioni la gât. Aceşti fotbalişti au câştigat trofee pentru fotbalul românesc, nu pentru echipe din străinătate”, a spus Gică Burleanu, EXCLUSIV pentru FANATIK.RO.

În cursul zilei de miercuri, Gică Burleanu le-a răspus lui Gigi Becali şi Ion Crăciunescu, cei care în ultimul timp l-au atacat pe actualul preşedinte al FRF. (Vezi detalii)

49 de ani are Ionuţ Lupescu

33 de ani are Răzvan Burleanu