News

“Când l-au făcut gras, am spart televizorul! Dică îl strică!”

Tatăl lui Denis Alibec îşi apără fiul după ce acesta a fost atacat pentru greutatea sa şi îl arată cu degetul pe antrenorul FCSB, Nicolae Dică.
31.03.2018 | 16:22
Cand lau facut gras am spart televizorul Dica il strica
ADVERTISEMENT

Gevrim Alibec duce un trai liniştit în Birmingham, acolo unde lucrează pentru o firmă de saltele, alături de fratele său, Gelil, şi de nepotul său, Ergun. Tatăl lui Denis Alibec vorbeşte pentru prima oară despre fotbalistul de la FCSB şi analizează pentru FANATIK.RO situaţia în care se află acum cariera acestuia. 

“E puternic, stil Cămătaru! Zici că e taur când pleacă de pe loc”

Tridentul GGE (Gevrim – Gelil – Ergun) e în formă. Dispuşi să vorbească despre fotbal, un sport pe care toţi trei îl iubesc, simt că e momentul să deschid subiectul Denis Alibec. “Acum, să vă pun o întrebare grea, nea Gevrim: credeţi că, dacă eraţi mai prezent în viaţa lui Denis, l-ar fi ajutat mai mult în carieră?”. Mă aştept să se blocheze sau să se eschiveze. În schimb, tatăl lui Alibec răspunde scurt şi tranşant: “Nu! El a fost puternic de mic, iar acum eu am 55 de ani şi ce nevoie de ajutor să mai aibă?”. E şi ăsta un început… “Dar de el ca fotbalist, ce ziceţi?”, întreb uşor îndoit. E momentul când intervine în dialog vorbăreţul Gelil: “Trifane, asta e cea mai uşoară. Stai să îţi zic eu întâi. Denis Alibec este cel mai bun fotbalist din România, la nivel de calităţi sportive! De la taică-su are driblingul, e semn cum spunem noi în Dobrogea. E identic. Vine lângă tine şi, pac!, zboară în stânga. Forţa şi viteza aceea pe 10 metri le are tot din familie, eu aşa jucam când eram fotbalist. A luat şi ce e mai rău de la noi. El fiind mare şi mai voinic, ar trebui să nu aibă rival când sare la cap… Dar el mai lasă uneori capul în jos. În schimb, când pleacă de pe loc, zici că e taur!”, spune cu pasiune unchiul jucătorului stelist.

ADVERTISEMENT

“Au zis că bea cola, că e gras! Am spart televizorul de nervi”

Şi, totuşi, ce părere are tatăl lui Alibec despre fiul său fotbalist? “E unul dintre cei mai mari fotbalişti din România! El a jucat fotbal la nivel adevărat! Au zis unii că e gras, că bea cola, că mănâncă nu ştiu câtă ciocolată! Sau că e mare cât uşa! Când am auzit, am spart televizorul de nervi! Am aruncat cu telecomanda în el”, povesteşte cu năduf Gevrim. Fost fotbalist, acesta nu crede că patronul FCSB va renunţa la fiul său: “Gigi Becali nu vrea să intre în hazna cu echipa. El ştie că e fotbalist bun şi îl ţine pentru că o să îşi dea drumul până la urmă la joc. Peste o săptămână, două, iar apoi va lua bani buni pe el”, afirmă Alibec senior.

Tatăl lui Denis Alibec îl atacă pe Dică şi dă verdictul: “Şumudică e cel mai bun!”

Inevitabil, ajungem şi la vinovatul principal, în opinia familiei Alibec, de prestaţiile modeste ale lui Denis. Tatăl vârfului îl indică pe Nicolae Dică, tehnicianul FCSB, drept responsabil pentru forma slabă prin care trece fiul său: “Dică îl strică pe Denis! Pentru că nu e antrenor, nu are ochi de antrenor ca să zic aşa! Hagi a fost bun, a şi fost jucător mare! Dar cel mai bun al lui a fost Şumudică. Ştia cum să îl ia şi ce să îi spună! Bine, nu vorbim de Mourinho. Că a prins şi la Inter două meciuri cu Mourinho. Ăla e <sculă> de antrenor, e la altă categorie!“, afirmă Gevrim Alibec. Fratele Gelil nu se lasă mai prejos şi pune şi el tunurile pe Dică: “E clar că îl strică, pentru că nu ştie ce să îi ceară pe teren şi cum să îl folosească! Ori îl laşi să îl ajute pe Budescu, ori îl pui să fie ca Bizonul, dar nu-i mai ceri să facă efort şi să vină înapoi! Ia să stea Denis în banda dreaptă, să primească pase de la Teixeira sau Pintilii, să intre în centru şi să tragă la poartă!“, sună planul tactic al unchiului. Tot el trage şi concluzia: “Când ai zis de Denis Alibec, fratelui meu au început să îi lăcrimeze ochii! De bucurie! I-ai făcut o bucurie şi i se umple inima“. E dorul unui tată din Anglia…

ADVERTISEMENT

12 goluri a marcat Denis Alibec pentru FCSB

Tags: