News

Tatăl lui Florin Cîțu a dat lovitura în instanță! A fost despăgubit de stat cu o sumă considerabilă

Vasile Cîțu, tatăl premierului interimar, a obținut o victorie importantă în instanță. Judecătorii au decis miercuri că părintele lui Florin Cîțu va primi despăgubiri consistente într-un proces.
07.10.2021 | 11:36
Tatal lui Florin Citu a dat lovitura in instanta A fost despagubit de stat cu o suma considerabila
Tatăl lui Florin Cîțu a obținut în instanță despăgubiri importante pentru averea familiei
ADVERTISEMENT

După ce Guvernul Cîțu a căzut la moțiunea de cenzură de marți, cu o majoritate covârșitoare, Florin Cîțu a rămas în postura premierului interimar, până când se va constitui o nouă majoritate în Parlament.

În contrast cu înfrângerea suferită de premier pe plan politic, tatăl lui Florin Cîțu, Vasile, a obținut miercuri o victorie majoră în instanță, într-un proces declanșat pe 29 iulie 2019.

ADVERTISEMENT

Moștenire uriașă de la părinți pentru frații Cîțu

Conform declaraţiei de avere pe care Florin Cîţu a completat-o în 2020, în calitate de ministru de finanţe, premierul interimar și fratele lui, George, au primit o donație considerabilă de la părinți.

Astfel, Elena şi Vasile Cîţu le-au donat copiilor un teren agricol de un hectar în comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, un teren forestier de 75 de hectare şi unul intravilan de 1.250 metri pătraţi, ambele în comuna Voineasa (jud. Vâlcea). Fraţii Cîţu au primit şi o casă de 130 metri pătraţi în comuna Goleşti. Toate donaţiile au fost făcute în 2014, iar fraţii Cîţu deţin aceste bunuri în părţi egale.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu și fratele lui au ajuns și ei la proces

Până acum doi ani, frații Cîțu s-au și judecat între ei pe tema moștenirii, până pe 27 noiembrie 2019, când Judecătoria Vâlcea a decis următoarele:

”În temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă, dispune suspendarea judecării cauzei privind pe petentul CÎŢU FLORIN VASILE în contradictoriu cu intimatul CÎŢU GEORGE CONSTANTIN. Cu posibilitate pentru toate părţile de a solicita reluarea judecării cauzei. Cu drept de a formula cerere de recurs pe toată durata de suspendare a judecării cauzei, care se va depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Pronunţată astăzi 27.11.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.” , notau atunci magistrații.

ADVERTISEMENT

Miercuri, însă, potrivit informațiilor FANATIK, tatăl lui Florin Cîțu, a obținut despăgubiri importante de la stat într-un proces în care ”pârâta-debitoare” a fost Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Voineasa.

”06.10.2021, ora estimata: 09:00. Complet: Complet amânare pronunţare CII.
Tip solutie: Admite in parte cererea. Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamantul-creditor Câţu Vasile, în contradictoriu cu pârâta-debitoare Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Voineasa”, așa sună hotărârea de miercuri a judecătorilor.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Florin Cîțu primește 200 lei/zi pentru fiecare zi de întârziere

”Obliga pe pârâta- debitoare Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Voineasa, să plătească reclamantului-creditor penalităţi în cuantum de 200 lei/zi de întârziere, începând cu data de 21.07.2019 până la executarea obligaţiei prevăzută în titlul executoriu, respectiv sentinţa civilă nr. 74/03.02.2017 a Judecătoriei Brezoi. Definitivă. Astăzi, 06.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.Document: Încheiere finală (dezinvestire)  578/2021  06.10.2021”, încheiau magistrații de la Judecătoria Brezoi.

Așa se face că, potrivit informațiilor intrate în posesia FANATIK, tatăl demnitarului are de primit până acum despăgubiri pentru circa 800 de zile (interval 21.07.2019 – 6.10.2021), ceea ce înseamnă, cumulat, circa 160.000 lei, în contextul în care fiecare zi de întârziere aduce în conturile lui Vasile Cîțu câte 200 de lei!

ADVERTISEMENT