Sporturi

Tatăl lui Florin Segărceanu a murit! A fost antrenor emerit de tenis

13.08.2018 | 15:09
Antrenorul emerit de tenis, tatăl căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a murit la vârsta de 84 de ani

Profesor Doctor Aurelian Segărceanu, antrenor emerit de tenis, tatăl fostului jucător Florin Segărceanu, actualul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a murit la vârsta de 84 de ani. Informația a fost dată publicității pe site-ul oficial al Federației Române de Tenis.

Născut la 16 ianuarie 1934, Aurelian Segărceanu a fost unul dintre cei mai mari antrenori din istoria tenisului românesc, el contribuind, de-a lungul timpului, la formarea unor nume importante pentru tenisul din România, de la Florenţa Mihai, Virginia Ruzici, Mariana Simionescu, Sever Dron sau Florin Segărceanu şi până la Irina Spîrlea, Cătălina Cristea sau Răzvan Sabău.

Tatăl lui Florin Segărceanu a murit la 84 de ani

În 2013, la ”Gala Aşilor Tenisului Românesc”, el a primit, din partea Federaţiei Române de Tenis, Diploma de Excelenţă, ”ca recunoaştere a întregii activităţi sportive”. Tatăl lui Florin Segărceanu, Aurelian, a murit la 84 de ani.

Antrenorul emerit de tenis, tatăl căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a murit la vârsta de 84 de ani
Antrenorul emerit de tenis, tatăl căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a murit la vârsta de 84 de ani

Florin Segărceanu este în acest moment căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup. În luna iulie, după ce a aflat că România va întâlni puternica formație a Cehiei în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, Segărceanu a spus că nu își dorea un asemenea adversar: ”Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îţi doreşti să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reuşite de la Cluj-Napoca ne doream şi mai mult să jucăm pe teren propriu. Este rău că jucăm la ei, dar şi că lotul lor este foarte puternic, au jucătoare bune şi la simplu şi la dublu. Dar, Cupa Federaţiei este Cupa Federaţiei. Aşa cum au câştigat ele la noi acum doi ani, aşa putem şi noi să câştigăm la ele. Dacă fetele vor fi sănătoase este clar că avem o şansă bună. Avem atâtea jucătoare între cele mai bune 100 din lume, şi o avem pe Simona Halep. În fine, faptul că putem avea cinci jucătoare în echipă este un avantaj pentru naţiunile care au multe jucătoare valoroase. Pentru acest meci este un avantaj şi pentru noi, dar şi pentru Cehia. Poţi să alegi mai uşor cea mai bună echipă”.

Tragerea la sorţi a avut loc pe 24 iulie, la birourile ITF de la Londra. Astfel, echipa României de Fed Cup va avea o misiune extrem de dificilă în 2019 şi va întâlni din nou reprezentanta Cehiei. Întâlnirea va avea loc în deplasare pe 9-10 februarie.

România s-a calificat în Grupa Mondială după ce a câștigat barajul de promovare cu Elveția. Echipa noastră, formată din Simona Halep, Sorana Cirstea, Irina Camelia Begu și Mihaela Buzarnescu, cu Florin Segărceanu, căpitan-nejucător, și Alina Tecșor, antrenor, a învins cu 3-1 în meciul disputat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Echipa Cehiei este una dintre cele mai bune ale competiției, fiind formată din Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Lucie Safarova și Barbora Strycova. Cehia a câștigat Fed Cup de cinci ori în ultimele opt ediții (2011, 2012, 2014, 2015, 2016) și de zece ori în istorie. În confruntările directe, Cehia conduce România cu 2-0.