News

Tatăl lui George Simion, probleme mari din cauza unei amenzi. Cum a scăpat de închisoare părintele liderului AUR. Dezvăluiri

Cu șase luni înainte ca George Simion să ajungă parlamentar al României, familia liderului AUR a trecut printr-un moment de cumpănă.
29.04.2023 | 13:42
Tatal lui George Simion probleme mari din cauza unei amenzi Cum a scapat de inchisoare parintele liderului AUR Dezvaluiri
Cum e tatăl, așa și fiul. George Simion a primit și el nenumărate amenzi la protestele la care a participat în ultimii ani / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Nu doar George Simion are probleme cu amenzile, ci și tatăl său. În cazul seniorului Simion, lucrurile au fost ceva mai complicate, iar acesta a fost aproape să intre în închisoare din cauza lor.

Tatăl lui George Simion a fost reținut în 2016

Constantin, tatăl lui Gheorghe Simion, a scăpat, în iunie 2020, de un proces în care era acuzat că nu a plătit o amendă penală în valoare de 5.290 de lei. În cazul lui, Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 a solicitat instanței înlocuirea pedepsei amenzii cu zile de închisoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor din dosar, tatăl lui George Simion suferise o condamnare pentru tulburarea liniștii publice și ultraj, în cursul anului 2019. Pentru faptele de care a fost găsit vinovat, judecătorii i-au aplicat o amendă penală de 5.300 de lei, echivalentul a 530 de zile de amendă. Din acestea, s-a scăzut echivalentul unei zile, după ce s-a constatat că acesta a fost reținut în data de 5 septembrie 2016.

În octombrie 2019, cei de la judecătorie nu primiseră nicio dovadă că Simion a achitat amenda penală, și nici că aceasta i-a fost eșalonată. Potrivit hotărârii anterioare, acesta era obligat să depună recipisa de plată integrală a amenzii în decurs de 3 luni de la rămânerea definitivă a sentinței.

ADVERTISEMENT

A fost cerută poprire pe conturile pe care tatăl lui George Simion încasa pensia

În replică, tatăl lui George Simion a depus la dosar o cerere adresată ANAF sectorul 3, pentru instituirea popririi asupra pensiei sale. Ulterior, în prima parte a anului 2020, la dosar a ajuns și referatul întocmit de Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Sectorului 3, privind achitarea eșalonată sumei de 5.290 de lei.

În cazul în care nu ar fi dovedit că a plătit amenda, instanța putea decide să transforme condamnarea într-una cu executare.

ADVERTISEMENT

”În baza art. 63 C.p., atrage atenția inculpatului asupra consecințelor neexecutării cu rea credință a amenzii penale, în sensul că neexecutarea amenzii atrage de drept înlocuirea celor 529  zile amendă stabilite cu 529 zile închisoare”, se arată în dosarul de la Judecătoria sectorului 3, consultat de FANATIK.

Simion senior a obținut eșalonarea ratelor

Tatăl lui George Simion a solicitat eșalonarea plății amenzii începând cu februarie 2020, iar aceasta i-a fost admisă se Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Sectorului 3. Conform înțelegerii, Simion urma să achite 20 de rate lunare de câte 264,5 lei. Aceasta a fost depusă la dosar în iunie 2020, atunci instanța a și decis să respingă cererea de înlocuire a pedepsei amenzii, pe numele lui Constantin Simion.

ADVERTISEMENT

”Intimatul a depus dovada achitării ratelor lunare din amenda penală la plata căreia a fost obligat, rate ce au fost eșalonate, astfel cum rezultă din referatul întocmit de Biroul de Executări Penale din cadru Judecătoriei Sectorului 3 București, deci ulterior sesizării Biroului Executări Penale care a avut loc la data de 10.10 .2019.

Se apreciază că nu sunt îndeplinite condițiile pentru înlocuirea pedepsei amenzii penale, atâta timp cât intimatul a obținut o eșalonare a plății amenzii, astfel, va respinge ca neîntemeiată sesizarea formulată de Biroul Executări Penale din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 București, de înlocuire a amenzii penale în cuantum de 5290 lei cu pedeapsa închisorii”, se arată în motivarea instanței.

Și George Simion are probleme cu ANAF din cauza unor amenzi

Tatăl lui George Simion a ajuns să aibă probleme cu justiția din cauza unor conflicte repetate pe care le-a avut cu mai mulți polițiști din sectorul 3. În urma acestor dispute, acesta a fost ridicat de mașina poliției, fapt relatat în presă, în urmă cu doi ani.

Și George Simion are neplăceri din cauza mitingurilor la care ia parte sau le organizează. Chiar dacă este deputat, și el a ajuns de câteva ori la secția de poliție, iar în prezent are mai multe amenzi pe care trebuie să le plătească. FANATIK a relatat că ANAF încearcă să-l execute silit pe liderul AUR, însă acesta a contestat decizia, urmând ca o instanță să decidă în acest caz.

ADVERTISEMENT