Sport

Tatăl lui Messi, prima reacție după plecarea de la Barcelona: „Vreți să știți cine e vinovat?”

Jorge Messi a oferit o primă reacție după plecarea fiului său de la Barcelona, cu destinația Paris. În ciuda speculațiilor, nu mai există niciun dubiu că Leo va evolua din sezonul viitor pentru PSG.
10.08.2021 | 16:31
Tatal lui Messi prima reactie dupa plecarea de la Barcelona Vreti sa stiti cine e vinovat
ADVERTISEMENT

Telenovela plecării lui Lionel Messi de la Barcelona se apropie încet, dar sigur de final. Chiar dacă în spațiul public a circulat zvonul potrivit căruia catalanii ar încerca să-l deturneze printr-o nouă ofertă din drumul spre Paris, lucrurile sunt cât se poate de clare.

Chestionat pe marginea subiectului, tatăl starului argentinian a confirmat că acesta va semna cu PSG și se va alătura cât de curând lotului din care face parte nu doar bunul său prieten, Neymar, ci și alte nume grele ale fotbalului precum Mbappe, Pogba, Sergio Ramos sau Gianluigi Donnarumma.

ADVERTISEMENT

De altfel, soția lui Leo a postat pe rețelele de socializare o fotografie realizată chiar înainte ca familia să decoleze spre capitala Franței. „Plecăm toți 5 (n.r. alături de cei trei copii) într-o nouă aventură”, a scris Antonella în dreptul imaginii respective.

Telenovela plecării lui Messi de la Barcelona a ajuns la final. Tatăl său a făcut anunțul

Da, Leo va semna azi cu PSG!”, a răspuns Jorge Messi, evitând să indice, însă, principalul „vinovat” pentru plecarea fiului său de la Barcelona după 21 de ani, dintre care 17 la nivel de seniori: „Aflați de la club”, le-a transmis acesta jurnaliștilor publicației spaniole La Sexta.

ADVERTISEMENT

Între timp, suporterii vicecampioanei Franței așteaptă cu sufletul la gură sosirea lui Leo. Și nu doar ei. „Este cel mai puternic din lume, iar eu sunt nerăbdător şi bucuros la gândul de a-l avea în echipă.

Trăiesc un moment fericit, sunt foarte bucuros că fac parte din PSG şi sper să am cele mai bune rezultate. M-am întâlnit cu echipa, este un grup de jucători şi mă simt bine cu ei”, a mărturisit Gianluigi Donnarumma, transferat chiar în această vară de vicecampioana Franței, după ce a refuzat prelungirea contractului cu AC Milan.

ADVERTISEMENT

Scandal monstru în Spania. Cine l-ar fi convins pe Laporta să renunțe la Messi

Dacă francezii exultă la gândul că Lionel Messi va evolua pentru PSG, spaniolii stau pe un butoi cu pulbere după plecarea lui. Jaume Llopis, fost membru al comisiei Espai Barca, a demisionat la câteva ore după conferința emoționantă a starului argentinian și acum lansează acuzații grave la adresa președintelui clubului Juan Laporta.

M-am văzut obligat să îmi dau demisia pentru că Laporta m-a dezamăgit, nu și-a îndeplinit principalul obiectiv de la alegeri, acela de a-l convinge pe Messi, dar și pentru a avea libertatea de a fi aici și să spun ceea ce cred.

ADVERTISEMENT

Ca socio al clubului, avem dreptul să știm adevărul legat de ce s-a întâmplat. Există o lipsă totală de transparență în procesul ăsta. Nu e posibil ca joi avocații ambelor părți să fie pregătiți să semneze și când ajunge Jorge Messi, Laporta îi spune că nu există negocieri, că totul a picat și rupe și acordul cu CVC.

Vrem să știm ce s-a întâmplat în aceste ore de a dus la schimbarea radicală a lui Laporta. Chiar Messi a spus-o cu cuvintele lui: ”mi-am scăzut salariul la 50% și nu mi-au mai cerut altceva”. CVC nu este un fond înșelător, cum s-a spus, este un fond serios.

Este adevărat că primul contract nu era de acceptat, după cum spunea Laporta, însemna să pună ipotecă drepturile audiovizuale ale clubului, însă CVC erau dispuși să negocieze. Nici asta nu au negociat.

Pe Laporta l-au convins Ferran Reverter, noul CEO, că nu poate firma cu CVC, și Florentino Perez cu proiectul SuperLigii Europene. Avem și circumstanța că Ferran Reverter este prieten de mult timp cu Florentino Perez și amândoi îl conving pe Laporta, care se schimbă radical și nu mai vrea să negocieze. 

Ceea ce e surprinzător e că rămân 25 de zile până la finalul perioadei de mercato, era timp pentru a găsi soluții. Refuză să negocieze cu Messi și cu CVC. Ar fi soluția perfectă pentru Florentino Perez, putem să întărim Realul cu Mbappe. 

Noul CEO conduce mult. Înțeleg că totul trece pe la el, el trebuie să semneze totul, nu președintele, iar el l-ar fi amenințat pe Laporta că își dă demisia, și are un contract blindat, dacă semnează cu CVC.

Laporta s-a văzut presionat de CEO și pe cealaltă parte de Florentino. Amândoi l-au convins că trebuie să îl dea afară pe Messi și să nu semneze cu CVC”, a declarat Llopis.

ADVERTISEMENT