News

Tatăl lui Nicușor Dan este mai bogat decât fiul său. Câte terenuri deține la Făgăraș părintele primarului din București

Grigorie Dan, tatăl lui Nicușor Dan, locuiește singur în casa din Făgăraș, în care a copilărit primarul Capitalei. El deține mai multe terenuri în localitate.
17.06.2024 | 12:49
Tatal lui Nicusor Dan este mai bogat decat fiul sau Cate terenuri detine la Fagaras parintele primarului din Bucuresti
Nicușor Dan își vizitează frecvent tatăl care locuiește în Făgăraș. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, FANATIK
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a câștigat un al doilea mandat de primar al Capitalei, cu 47,56% din voturile exprimate, la mare distanță de ocupanta locului 2, Gabriela Firea (candidatul PSD), care a avut 22,18%. Pe următoarele locuri s-au clasat Cristian Popescu Piedone (susținut de PUSL) – 15,48% și Sebastian Burduja (candidatul PNL) – 7,77%.

Tatăl lui Nicușor Dan are patru terenuri cu o suprafață de 2,04 hectare

Nicușor Dan este originar din Făgăraș, localitate în care absolvit liceul “Radu Negru”. În orașul natal mai locuiește tatăl primarului Capitalei, Grigorie (85 de ani), care a rămas văduv în vara lui 2021, după cum acesta a declarat în exclusivitate într-un reportaj realizat de site-ul nostru în 2022. Fost muncitor la combinatul chimic, tatăl lui Nicușor Dan stă într-o casă din cartierul Galați al Făgărașului.

ADVERTISEMENT

„Mai am ceva pământ dat în arendă, se cultivă pe el ovăz și porumb și de acolo mai primesc ceva”, a declarat nea Grigorie reporterilor noștri. Conform datelor consultate de FANATIK pe site-ul primariei din Făgăraș, pe numele lui Grigorie Dan se află mai multe suprafețe de teren. Acestea apar într-o secțiune de anunțuri publice, cu planuri și tabele parcelare întocmite pentru UAT Făgăraș, conform articolului 27 din legea Fondului funciar nr. 18/1991.

Astfel, tatăl lui Nicușor Dan deține numai puțin de patru titluri de proprietate. Primul a fost eliberat pe 8 martie 2018 și se referă la un teren arabil cu o suprafață de 5.600 metri pătrați, în timp ce al doilea titlu datează din 24 septembrie 2020, referindu-se la o parcelă cu o suprafață de 2.500 metri pătrați aflată în Făgăraș.

ADVERTISEMENT

Al treilea act de proprietate pe numele lui Grigorie Dan a fost eliberat pe 7 octombrie 2020, în cazul unei parcele de 10.000 metri pătrați, cea mai mare suprafață de teren din portofoliul imobiliar al tatălui lui Nicușor Dan. În fine, ultimul act de proprietatea datează din 13 mai 2022 și a fost eliberat pentru o parcelă cu o suprafață de 2.300 metri pătrați. Grigorie Dan deține terenuri cu o suprafață totală de 20.400 metri pătrați, adică 2,04 hectare.

S-a întocmit un dosar tehnic pentru fiecare tarla

Planul parcelar este reprezentarea grafică a unei tarlale care conţine limitele tuturor imobilelor din tarla şi detaliile stabile din teren ce o definesc. El devine plan cadastral după recepţia şi atribuirea numerelor cadastrale de către oficiul teritorial de cadastru. Se întocmeşte un dosar tehnic pentru fiecare tarla, care va conţine referatul aprobat de directorul oficiului teritorial prin care se confirmă că planul parcelar respectă normele şi regulamentele tehnice în vigoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dosarul trebuie să includă planul parcelar existent în arhiva oficiului teritorial, tabelul parcelar care conţine ordinea imobilelor în cadrul tarlalei şi numerele cadastrale aferente, fişiere pentru imobilele care nu au avut alocate numere cadastrale. După întocmirea dosarului tehnic se atribuie numere cadastrale imobilelor care nu au avut alocate numere cadastrale.

Legea mai menționează că dosarul tehnic completat cu dovada transmiterii la primărie a documentelor se arhivează la oficiul teritorial, în vederea înscrierii imobilelor în cartea funciară, la solicitarea proprietarilor. Procedura de atribuire a numerelor cadastrale este declanşată şi în cazul întocmirii planului parcelar de către persoane autorizate, la cererea autorităţilor publice locale şi centrale sau a altor persoane interesate.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan și-a cumpărat un teren la Predeal

În vederea atribuirii numerelor cadastrale prin utilizarea noului plan parcelar întocmit oficiul teritorial va pune la dispoziţia executantului, cu titlu gratuit, informaţiile disponibile necesare, pentru tarlaua în care s-a declanşat procedura de întocmire a planului parcelar (lista titlurilor de proprietate, inventare de coordonate ale PAD-urilor recepţionate, fişiere, copii ale planurilor de amplasament şi delimitare recepţionate, planuri parcelare existente).

Documentul consultat de FANATIK pe site-ul oficial al primăriei Făgăraș a fost vizat de Comisia locală de fond funciar și de Oficiul de Casastru și Publicitate Mobiliară Brașov. Spre deosebire de tatăl său, Nicușor Dan deține un singur teren intravilan, la Predeal, cu o suprafață de 7.460 metri pătrați, pe care l-a cumpărat în 2007.

Acesta a declarat că a plătit aproximativ 180.000 de euro pe teren, din care 100.000 euro au provenit dintr-un credit imobiliar, contractat în 2007 și scadent în 2032, iar restul din suma obținută din vânzarea părților sociale dintr-o firmă pe care a deținut-o. Nicușor Dan locuiește cu chirie, alături de partenera de viață și de cei doi copii, într-un apartament format dintr-o  cameră și două dormitoare la mansardă, aflat într-o casă din sectorul 5.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”