Sporturi

Tatăl lui Novak Djokovic, ieșire nervoasă la adresa jurnaliștilor: ”Când veți mai avea un asemenea miracol?”

24.02.2021 | 16:45
Tatal lui Novak Djokovic iesire nervoasa la adresa jurnalistilor Cand veti mai avea un asemenea miracol
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, și-a trecut în palmares un nou trofeu la Australian Open, dar tatăl său, Srdjan, nu a sărbătorit prea mult și a început să-i critice pe jurnaliștii care îi denigrează fiul.

Sârbul a obţinut o victorie în minimum de seturi în faţa lui Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2 în finala Australian Open 2021 și a obținut al nouălea trofeu la Melbourne, din tot atâtea finale jucate.

ADVERTISEMENT

Acesta este al 18-lea trofeu de Grand Slam pentru Nole, care se apropie de Rafael Nadal şi Roger Federer la acest capitol. Rivalii săi au 20 de titluri majore. Mulţi specialişti sunt convinşi că Djokovic îi va depăşi pe Nadal şi Federer, dacă ţinem cont de modul în care domină circuitul în acest moment.

Jurnaliștii, puși la zid de tatăl lui Novak Djokovic

Novak Djokovic a fost criticat foarte des de presă în ultimul an pentru scandalul de la Adria Tour și după episodul de la US Open, turneu la care a fost descalificat pentru că a lovit cu mingea o arbitră, dar toate aceste lucruri l-au enervat teribil pe tatăl sportivului, care a trimis un mesaj tranșant către jurnaliști.

ADVERTISEMENT

Srdjan Djokovic i-a certat pe ziariști și a vorbit despre o conspirație a presei din Vestul Europei: ”Toți oamenii normali din lume îl iubesc. V-ați întrebat vreodată de ce joacă cel mai bun tenis în China? Pentru că simte că oamenii îl iubesc acolo, chiar îl iubesc. În China, în India, în Rusia, în Brazilia, în Africa… Novak e perceput ca un zeu peste tot”.

Srdjan Djokovic anunță hegemonia fiului său

În interviu acordat publicației Kurir, tatăl liderul mondial nu a iertat nici presa din Serbia: ”Mereu e ceva greșit! Și voi, jurnaliștii din Serbia, întrebați-vă când veți mai avea un asemenea miracol în Serbia!?

ADVERTISEMENT

De ce nu îl celebrați așa cum se cuvine, pentru munca și caracterul său? Întrebați-vă asta pentru că sunteți formatori de opinie!? De ce preluați toate știrile rele scrise de ziariștii din Anglia, să scrie ei ce vor…”.

”Novak nu se luptă doar pentru el în tenis, ci pentru toți jucătorii de tenis. Ați văzut bunele lui maniere? Cum își salută un adversar la final, cum îi întinde mâna peste fileu sau îl pupă când pierde. Ce sportiv mai face asta!?

ADVERTISEMENT

În următorul an, un an și jumătate, el va fi cel mai bun la toate capitolele, iar când se va retrage, orice va face, va fi la fel de performant cum e și acum în tenis”, a mai declarat Srdjan Djokovic.

ADVERTISEMENT