Sporturi

Tatăl lui Novak Djokovic, un nou derapaj la adresa rivalilor: ”Câștigă doar când îi lasă el”

24.03.2021 | 17:27
Tatal lui Novak Djokovic un nou derapaj la adresa rivalilor Castiga doar cand ii lasa el
ADVERTISEMENT

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, a avut un nou derapaj la adresa rivalilor Rafael Nadal și Roger Federer, considerând că aceștia pot câștiga mari turnee doar când îi lasă fiul său.

Sârbul a câștigat la începutul acestui an pentru a noua oară turneul de Grand Slam de la Australian Open, după ce l-a învins în minimum de seturi pe rusul Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2.

ADVERTISEMENT

Acesta este al 18-lea trofeu de Grand Slam pentru Nole, care se apropie de Nadal şi Federer la acest capitol. Rivalii săi au 20 de titluri majore. Mulţi specialişti sunt convinşi că Djokovic îi va depăşi pe cei doi, dacă ţinem cont de modul în care domină circuitul în acest moment.

Încă un derapaj verbal din partea tatălui lui Novak Djokovic

Derapajul tatălui lui Novak Djokovic vine pe fondul nemulțumirii că fiului său nu îi este recunoscută dominația autoritară din circuitul ATP și consideră că lumea vorbește în continuare mai multe de rivalii Rafael Nadal și Roger Federer.

ADVERTISEMENT

”Este deja cel mai bun jucător de tenis din lume şi este unul dintre cei mai buni sportivi din toate timpurile. Îi lipseşte doar aurul olimpic! El poate pierde, dar nu pentru că adversarul a fost mai bun, ci pentru că el l-a lăsat pe adversar să triumfe.

A ajuns la nivelul la care trebuie comparat cu Tiger Woods şi Michael Jordan. Pentru că este în acea categorie, unul dintre cei mai buni sportivi din toate timpurile, nu numai în tenisul din toate timpurile”, a declarat Srdjan Djokovic, conform sportske.jutarnji.hr.

ADVERTISEMENT

Srdjan Djokovic nu înțelege de ce fiul său nu a primit premiul fair-play

”În relaţia sa cu adversarii, Nole a arătat că mai presus de toate este un om bun. Cine, în afară de Novak, îşi îmbrăţişează adversarul atunci când pierde şi spune: ‘Felicitări, ai fost mai bun decât mine!?’

Alţii nu o fac sau o fac uneori, el o face însă întotdeauna. Şi totuşi nu a primit niciodată premiul ATP pentru fair-play. De câte ori l-a primit Federer? Cel puţin de cincisprezece ori. Este oribil!”, a mai spus tatăl liderului ATP.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce Novak Djokovic a câștigat Australian Open, tatăl său a lansat un atac virulent la adresa presei din vestul Europei pentru că îi critică fiul și nu îi acordă meritele care i se cuvin și i-a certat chiar și pe jurnaliștii sârbi pentru că preiau știrile din publicațiile occidentale.

ADVERTISEMENT