Fotbal international

Tatăl lui Pierre Emerick Aubameyang este noul selecţioner al Gabonului

21.09.2018 | 21:04
Tatal lui Pierre Emerick Aubameyang este noul selectioner al Gabonului

Pierre-Francois Aubameyang, tatăl lui Pierre-Emerick, a preluat echipa naţională a Gabonului alături de Daniel Cousin şi va avea ocazia să îl pregătească pe fiul său care evoluează în Premier League la Arsenal. Tehnicianul îl înlocuieşte astfel pe banca tehnică pe Jose Antonio Camacho.

Tatăl lui Aubameyang este un fost mare internaţional gabonez care are peste 60 de selecţii în echipa naţională între 1980 şi 1990. Pierre-Francois, 53 de ani, s-a retras din activitatea de fotbalist în 2002. El a jucat pentru Malakoff, Laval, Le Havre, Toulouse, Libreville, Atletico Junior, Triestina, Nice şi Rouen.

Tatăl lui Aubameyang va debuta într-un meci cu Sudan

Pierre-Francois Aubameyang  va debuta luna viitoare într-o partidă cu Sudanul de Sud pentru calificările la Cupa Africii din 2019.  Tatăl atacanului de la Arsenal îl înlocuieşte pe banca tehnică a echipei naţionalei pe Camacho, cel care a fost demis după o serie de 17 meciuri în care a obţinut doar două victorii în cei 2 ani petrecuţi pe banca reprezentativei africane.

Pierre-Emerick Aubameyang, 29 de ani, este cel mai important jucător din echipa naţională a Gabonului şi a bifat deja 50 de selecţii şi are 20 de goluri marcate. Atacantul a fost transferat la începutul lui 2018 de Arsenal de la Borussia Dortmund în schimbul sumei de 63 de milioane de euro după ce a intrat în conflict cu oamenii din conducerea clubului german.

Dincolo de evenimentele neplăcute din ultimele săptămâni, vream să ne amintim că povestea celor peste patru ani ai lui Pierre-Emerick Aubameyang la Borussia Dortmund a fost una de succes.

A făcut multe lucruri bune pentru Borussia Dortmund, a marcat multe goluri importante şi a fost parte a echipei care a adus Cupa Germaniei la Dortmund, în 2017. Îi dorim numai bine la Arsenal“, a declarat directorul sportiv al galben-negrilor, Michael Zorc, pentru site-ul oficial al Borussiei.