Sport

Tatăl lui Răzvan Burleanu își apără fiul înainte de alegerile FRF: „Marica de ce nu a candidat? Nu a găsit un prosop?”

Gheorghe Burleanu, tatăl președintelui FRF, Răzvan Burleanu, i-a luat apărarea fiului său înainte de alegeri și a lansat un atac extrem de tăios la adresa opoziției și contestarilor.
12.04.2022 | 11:12
Tatal lui Razvan Burleanu isi apara fiul inainte de alegerile FRF Marica de ce nu a candidat Nu a gasit un prosop
Răzvan Burleanu este președintele FRF de 8 ani de zile. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu este singurul candidat pentru alegerile de președinte al Federației Române de Fotbal și a fost atacat din toate părțile înainte de acest scrutin. Gheorghe Burleanu, tatăl celui care se ocupă de destinele fotbalului românesc, a ieșit să îl apere pe fiul său.

Gheorghe Burleanu, scut în fața fiului său înainte de alegeri: „Ce a făcut el până acum în fruntea FRF alții nu o să facă nici în 25 de ani”

Fost fotbalist la FCM Bacău, Gheorghe Burleanu, consideră că fiul său s-a achitat exemplar de sarcinile sale la FRF: „Eu unul, Gheorghe Burleanu sunt tare mândru de fiul meu. Ce a făcut el până acum în fruntea FRF alții nu o să facă nici în 25 de ani”, a surprins acesta în ProSport.

ADVERTISEMENT

Tatăl președintelui FRF ia în derâdere acuzațiile conform cărora Răzvan Burleanu ar fi securist: „Dar în toți acești opt ani ani Răzvan a fost făcut în toate felurile. Ba că este securist, ba că l-a băgat pe Gică Popescu la pușcărie, bă că a fost pus politic de sistem, bă că a făcut, ba că a dres. Domnilor, sus acolo este un Dumnezeu! Nu vă este frică că vă vede? Nu aveți frică de Dumnezeu? Chiar nu aveți pic de bun simț?”.

Burleanu senior e sigur că fiul său nu a avut nicio legătură cu arestarea lui Gică Popescu: „Păi cum să fie Răzvan securist? Când a fost racolat? La 8 ani? L-au luat de pe băncile școlii? Sau l-au luat mai devreme, încă de la grădiniță? Jenant! Vă spun sincer că aceste acuze sunt jenante. Apoi a fost acuzat că l-a băgat pe Gică Popescu la pușcărie, nu? O mare tâmpenie! Dacă cineva crede așa ceva, atunci înseamnă că nu e întreg la minte”.

ADVERTISEMENT

Burleanu senior explică lipsa candidaților la alegerile FRF: „Ce vină are el că alora le este frică de înfrângere?”

Gheorghe Burleanu dezminte faptul că președintele FRF ar fi susținut politic și pune lipsa candidaților la alegeri pe seama incapacității de a se impune prin vot: „Apoi s-a spus că a câștigat în primul mandat politic. Cine l-a pus? Băsescu? Ponta? Dragnea? Cine? Vă spun, că pe mine ca părinte m-au durut toate aceste prostii, dar Răzvan m-a sfătuit să îmi văd de treaba mea și să nu le bag în seamă”.

Tatăl președintelui FRF aduce ca argumente în sprijinul lui Răzvan Burleanu faptul că nici prim-ministrul Nicolae Ciucă nu a avut contracandidat, la fel ca Sorin Cârțu la Universitatea Craiova: „Vreau să intru și eu în rolul ziaristului și să îmi permiteți să vă pun și eu o întrebare, se poate? De ce împotriva domnului Ciucă și a domnului Cârțu nu a candidat nimeni? Și atunci Răzvan ce vină are acum? Ce vină are el că altora le este frică de înfrângere sau nu sunt în stare să strângă nici cinci adeziuni?”,

ADVERTISEMENT

Gheorghe Burleanu: „Lupescu nu a mai candidat, deoarece nu a mai dorit să suporte o altă înfrîngere umilitoare”

Gheorghe Burleanu consideră că Ionuț Lupescu ar fi obținut doar o nouă înfrângere zdrobitoare în cazul în care ar fi candidat din nou la alegerile pentru președenția FRF: „Lupescu nu a mai candidat, deoarece nu a mai dorit să suporte o altă înfrîngere umilitoare. I-a fost frică de Răzvan. El a fost învățat doar să câștige, bravo lui, dar când a candidat împotriva lui Răzvan alții l-au dus de nas și i-au garantat că o să câștige. Dar, surpriză! A pierdut umilitor. Eu îl apreciez pe Ionuț și l-am apreciat mult pe tatăl său”.

Burleanu senior a continuat atacurile și i-a luat la țintă pe doi dintre principalii contestari ai lui Răzvan Burleanu, Florin Prunea și Ciprian Marica: „Însă, de ce nu a candidat domnul Prunea? De opt ani este cel mai vocal contestatar al lui Răzvan. De ce nu ai intrat în luptă acum domnule Florin? Dar, vă spun eu de ce. În lumea fotbalului Florin Prunea este văzut ca un manager slab. Doar gura este de el și caută să provoace doar circ și scandal. Pe unde a trecut a fost ca acidul de baterie.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut în calitate de conducător la Iași? Dar la Dinamo? Păi Prunea este manager bun? Domnule Prunea la FRF se muncește 12 ore pe zi, iar salariul nu este unul mare. Nu prea îți convin aceste lucruri? Dar, acum dacă spui ceva de domnul Prunea, imediat pune avocații pe tine.

Dar domnul Marica de ce nu a candidat acum? Nu a mai găsit cumva vreun prosop pe undeva? Intră în luptă domnule Marica cu Răzvan, iar dacă lumea te alege, atunci preia dumneata șefia FRF. La televizor toți sunt buni și atacă, dar dacă îi pui la treabă și la luptă, atunci dau înapoi”.

Gheorghe Burleanu îi atribuie lui Burleanu meritele pentru explozia lui Tavi Popescu, Rareș Ilie sau Petrila

Gheorghe Burleanu e convins că regula U21 impusă de Răzvan Burleanu a dus la creșterea exponențială ale unor jucători precum Octavian Popescu, Rareș Ilie, Claudiu Petrila, Ștefan Târnovanu și Robert Popa: „Răzvan a fost făcut ou cu oțet pentru regula U 21, dar e bine că acum au apărut un Octavian Popescu de la FCSB, Petrila de la CFR, Rareș Ilie de la Rapid, Robert Popa de la FCU, Târnovanu de la FCSB, e bine? Și mai sunt și alții! Răzvan va rămâne în fruntea FRF atât cât este nevoie, iar dacă peste patru ani i se va cere din nou de către oamenii săi din FRF să candideze, o să candideze din nou indiferent de oponentul pe care îl va avea.

Iar cu plocoanele de care a fost acuzat că le dă, domnilor Dragomir și Mircea Sandu, că a dat câteva mingii este așa grav? Ați uitat ce plocoane ați dat voi pe timpurile voastre și ce chelmeze făceați? Răzvan va munci doar pentru folosul fotbalului românesc, iar eu ca tată să știți că sunt mândru de fiul meu. Și să vă mai spun ceva. Visul lui Răzvan este să ajungă într-o zi cât mai sus în structurile de la FIFA și UEFA, dar pentru acest lucru va avea mult de muncă”, a declarat Gheorghe Burleanu conform ProSport.

ADVERTISEMENT