Fotbal intern

Tatăl lui Valentin Mihăilă dezvăluie secretele fiului său. „Viteza a fost atuul lui de mic!”

26.03.2021 | 15:57
Tatal lui Valentin Mihaila dezvaluie secretele fiului sau Viteza a fost atuul lui de mic
ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă a avut parte de debutul perfect în tricoul primei reprezentative de fotbal a României. A marcat golul de 2-0 în meciul cu Macedonia de Nord, iar acțiunile lui în regim de viteză i-au năucit pe macedoneni.

Debutul sub ”tricolor” a extremei de la Parma a fost cumva norocos. Forțat de accidentarea lui Florinel Coman, selecționerul Mirel Rădoi a fost obligat să facă prima înlocuire încă din minutul 14.

ADVERTISEMENT

Alegerea a fost mai mult decât inspirată, olteanul reușind să înscrie un gol magnific în minutul 50 la capătul unei acțiuni individuale. Reușita lui Mihăilă a fost copie la indigo a golurilor marcate în tricoul naționalei de tineret.

Perseverența l-a ajutat pe Valentin Mihăilă să ajungă fotbalist

Marian Mihăilă, tatăl jucătorului de la Parma, nu a fost întru totul surprins de reușita fiului său. Acesta a dezvăluit că viteza și deja celebrele șuturi la colțul lung au fost atuurile lui încă din perioada în care a debutat la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

“A fost atuul lui de mic, de când avea 10-11 ani. Așa a început și fotbalul. Prin viteza s-a făcut remarcat și a ajuns la Craiova. Să dea Dumnezeu să fie bine în continuare. Ne bucurăm de reușitele lui și mai ales de acest gol care a bucurat o țară întreagă. Suntem foarte mândri de el, suntem fericiți și îi urăm succes. Ne mândrim cu el!

Fiind plecat de mic de acasă, am încercat să fim aproape de el, știm că i-a fost greu la Craiova și a trecut printr-o perioada dură, ca și cum ar fi fost în armată. A fost singur, a încercat să fie cuminte. I-a plăcut ce face, fotbalul, și s-a ținut de el. Îi multumesc lui Dumnezeu că acum are rezultate pe măsură. 

ADVERTISEMENT

Știe prin ce a trecut, nu a avut copilărie, a stat la cămin sub îndrumarea antrenorilor… Le mulțumesc că au avut grijă de el, că l-au crescut, au avut încredere în el.

Am vorbit cu el după meci, era foarte bucuros, vă dați seama… Să debutezi la echipa națională în așa manieră… Pentru el, niciodată nu s-a pus problema dacă e rezervă sau nu, nici la națională, nici la Parma. Când s-a apelat la el, și-a făcut treaba”, a spus Marian Mihăilă, la ProX.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Germania, o nouă șansă pentru Valentin Mihăilă

Evoluția, și mai ales reușita din meciul cu Macedonia de Nord, plus accidentarea lui Florinel Coman, ”rivalul” său pe post, l-ar putea propulsa pe Valentin Mihăilă între titularii României în următoarea dispută, de la sfârșitul săptămânii, cu Germania.

Transferat în Italia, la Parma, fotbalistul de 21 de ani și-a intrat în ritm abia în acest an, după ce a depășit o problemă medicală care îi dădea mari bătăi de cap.

Are deja 12 meciuri și două goluri pentru gruparea de pe ”Ennio Tardini” și cota lui este într-o creștere explozivă, ajungând de la 2,5 milioane de euro, la sfârșitul lui 2020, până la 8,5 milioane în acest moment.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,04 este cota pentru ”oaspeții marchează în ambele reprize” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT