Sporturi

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre seara magică a fiicei sale: “Nu am avut emoţii. Arată cât tenis ştie”

06.08.2018 | 15:29
Tatal Mihaelei Buzarnescu despre seara magica a fiicei sale Nu am avut emotii Arata cat tenis stie

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre seara magică a fiicei sale, victoria cu Maria Sakkari, scor 6-1, 6-0, în finala de la San Jose, turneu WTA din categoria Premier. Mihai Buzărnescu a fost în permanenţă punctul principal de sprijin în cariera Mihaelei. O carieră plină de momente foarte grele, în care calmul unui părinte calculat a făcut diferenţa. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru FANATIK.RO, domnul Buzărnescu a vorbit despre victoria obţinută de fiica sa la San Jose, despre momentele grele, dar şi despre luptele viitoare pe care Miki este gata să le ducă.

Deşi fiica sa a câştigat cu doar câteva ore în urmă un turneu de categoria Premier şi a intrat în top 20 WTA, Mihai Buzărnescu îşi cântăreşte cu mare atenţie cuvintele, calmul său este imperturbabil. Nu se lasă copleşit de emoţii, de euforie, la fel cum nu a căzut pradă disperării în clipele grele. Este punctul de echilibru al unei jucătoare cu inimă mare. Şi-a asumat rolul. El este cel care trebuie să o tempereze pe Miki, cea care joacă totul pe cartea atacului, cea care nu şi-a ascuns niciodată furia din joc şi nici dorinţa de perfecţiune venită din dragostea de tenis.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre seara magică a fiicei sale. “Am trăit meciul ca pe oricare altul”

“Am trăit meciul ca pe oricare altul. Nu am avut emoții, sunt deja călit după aceşti an în care a jucat atâtea meciuri. Chiar nu am avut emoții, mai ales că și scorul a fost liniștitor. Înainte de meci am vorbit cu Mihaela. Ea avea emoții, dar i-am zis că trebuie să stea liniștită și să arate tenisul pe care îl știe. Jucătoarea care își va păstra calmul va câștiga”, a explicat tatăl Mihaelei pentru FANATIK.RO.

Noi am descoperit-o pe Mihaela acum, în acest 2018 de vis. Şi ne bucurăm de rezultatele ei, şi ne mândrim cu victoriile pe care ni le oferă pe bandă rulantă. Şi citim fiecare cuvânt pe care presa străină i-l dedică româncei noastre. Pentru că acum este a noastă. Dar 10 ani, cât Miki s-a chinuit să îşi continue cariera, lovită de accidentări, nu a fost şi a nostră. Atunci era doar a domnului Mihai. Cel care nu a renunţat nici o clipă. A crezut mereu că poate să ofere tenisului românesc o jucătoare mare. Şi a reuşit! Ne-a oferit-o, chiar dacă drumul nu a fost uşor.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre seara magică a fiicei sale. “Acum e sănătoasă, ăsta este secretul”

Pentru cei care se întreabă de ce abia acum a ajuns la acest nivel, răspunsul este simplu. Acum este sănătoasă. Şi, pe viitor, asta este cel mai imoportant. Să rămână sănătoasă. Mulţi ani, ea nu a reuşit să arate tenisul pe care îl ştia din cauza durerilor. În 2006 a câştigat US Open la dublu cu Raluca Olaru. Apoi au început imediat durerile şi i-a fost foarte greu.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre seara magică a fiicei sale
Mihai Buzărnescu a fost mereu un punct de sprijin important pentru cariera fiicei sale.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, interviu pentru FANATIK.RO. “Au fost momente grele, dar am avut mereu încredere”

Eu am avut mereu încredere că mai devreme sau mai târziu va ajunge la un asemenea nivel. Chiar dacă au fost perioade foarte grele pentru ea. Când venea şi se plângea că bate pasul pe loc, că a început să joace cu jucătoare mai mici decât ea şi nu reuşeşte să ajungă acolo unde îşi doreşte. Dar a trecut peste, iar acum se simte bine.

Şi arată asta pe teren. Are o mare plăcere de a juca, tocmai de asta şi merge la atâtea turnee. Ne gândim uneori că are deja 30 de ani, că ar fi fost bine să aibă mai devreme ocazia să joace la acest nivel. Dar, pe de altă parte, este important că ajuns aici. Mai are timp să joace”, a mai spus Mihai Buzărnescu.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre seara magică a fiicei sale. Când auzi analiza exactă a tatălui Mihaelei, când vezi stăpânirea de sine de care dă dovadă, nu ai cum să nu ţi-o aminteşti pe Miki, cea care este furioasă, cea care râde, cea care plânge, cea care ne-a cucerit şi cu trăirile ei la intensitate maximă. Şi poate acesta este secretul. Echilibrul oferit de îmbinarea extremelor. Gheaţă şi foc.

Tatăl Mihaelei Buzărnescu, interviu pentru FANATIK.RO: “Și în 2017 au existat semnale că urmează o perioadă bună”

“Ea este o fire emotivă, discutăm mereu despre asta. Dar rezultatele bune aduc încredere. Este adevărat că acest 2018 ne-a uimit pe toţi, este incredibil ce a reuşit, chiar dacă încă nu putem vorbi despre ea ca despre o jucătoare consacrată. Dar acest loc 20 înseamnă mult. Avusesem şi din 2017 câteva semnale că poate trece la un nivel superior, dar nu ne imaginam aşa ceva”, tatăl Mihaelei Buzărnescu, despre seara magică a fiicei sale.

Viitorul nu are cum să nu sune bine. Mihaela se îndrăgosteşte în fiecare zi de tenis şi ne face şi pe noi să nutrim aceleaşi sentimente. Ea vrea să joace non-stop, el o temperează puţin. O echipă de succes. “Are acum Rogers Cup, la Montreal, apoi merge la Cincinnati şi la New Heaven. Chiar dacă nu ştiu ce să zic de New Heaven, eu aş vrea să nu joace mai mult de un meci sau două acolo, înainte de US Open. Poate faptul că a ajuns abia la 30 de ani la aceste performanţe este şi un ajutor acum. Nu este epuizată din punct de vedere psihic”.