News

Tatăl şi fostul manager al lui Hamilton nu a fost plătit

Campionul mondial de Formula 1 din 2008 Lewis Hamilton nu şi-a plătit niciodată tatăl şi fostul manager, Anthony, conform informaţiilor dezvăluite recent într-un tribunal britanic....
06.12.2013 | 12:23
Tatal si fostul manager al lui Hamilton nu a fost platit
ADVERTISEMENT

Campionul mondial de Formula 1 din 2008 Lewis Hamilton nu şi-a plătit niciodată tatăl şi fostul manager, Anthony, conform informaţiilor dezvăluite recent într-un tribunal britanic.

Hamilton Sr. a depus mărturie în Londra într-un proces împotriva altui pilot, scoţianul Paul di Resta, căruia i-a fost manager. Hamilton pretinde că di Resta a încheiat contractul cu el în termeni ilegali şi că i se datorează bani.
Dar cele mai interesante detalii au apărut în şedinţa de marţi a tribunalului, cînd s-a aflat că Lewis Hamilton nu l-a plătit niciodată pe tatăl său cît timp acesta i-a fost manager. În plus, pilotul în vîrstă de 28 de ani s-a răzgîndit în privinţa unui cadou de 4 milioane de dolari pe care i-l promisese tatălui său.
„Nu i-am cerut lui Lewis niciun ban,” a declarat Anthony Hamilton în faţa instanţei. „Cînd a cîştigat campionatul mondial, în 2008, mi-a mulţumit şi asta a fost tot ce mi-a trebuit pentru cei 18 ani de muncă.” Hamilton Sr., care are propria sa companie de IT şi casa ipotecată, a dezvăluit că fiul său decisese să îl concedieze pentru că s-a gîndit: „Ştii ceva, tată, m-am săturat să te ascult.” Dar pilotul cu 22 de victorii la activ i-a promis tatălui său un cadou de 3-4 milioane de dolari. „Poate că se simţea vinovat şi voia să-mi mulţumească,” a spus Anthony. Dar se pare că, după ce relaţia dintre cei doi s-a deteriorat atît de mult încît abia îşi mai vorbeau, Hamilton Jr. s-a răzgîndit.
Întrebat de ce, Anthony a spus: „Nu am niciun răspuns la asta. Pur şi simplu nu s-a întîmplat. Dar nu mă deranjează. Nu e treaba mea. Dacă el spune că va face ceva şi nu face, asta e pierderea lui. Nu s-ar cuveni să alerg după bani de la el.”

ADVERTISEMENT
Tags: