News

Tatăl unei victime de la Colectiv, mesaj de revoltă: ”Mă aștept ca judecătorii să le ceară scuze lui Piedone și pompierilor”

Tatăl unei victime al incendiului de la Colectiv a postat un mesaj de revoltă în mediul online.
28.05.2021 | 12:00
Tatal unei victime de la Colectiv mesaj de revolta Ma astept ca judecatorii sa le ceara scuze lui Piedone si pompierilor
ADVERTISEMENT

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru, unul dintre cele 65 de suflete care au pierit în urma incendiului de la Colectiv din octombrie 2015, a postat un mesaj de revoltă pe Facebook.

Tatăl unei victime de la Colectiv, mesaj de revoltă pe Facebook

Într-o scrisoare emoționantă scrisă către fiul său, tatăl îndurerat își expune durerea pricinuită de modul în care Justiția din România tratează tragedia de la Colectiv.

ADVERTISEMENT

Narcis Hogea este convins de faptul că, prin tot ceea ce fac, judecătorii încearcă să obțină pedepse mai blânde pentru toți inculpații din dosar.

”Salut, dragul nostru Alexandru. Sper că tu ești bine acolo în Rai. Că aici este greu și urât.

ADVERTISEMENT

Iți spuneam data trecută că, la termenul din aprilie al procesului Colectiv ajuns la Curtea de Apel, doi dintre judecători au propus ca tema de gândire, schimbarea încadrării juridice pentru reprezentanții statului din proces, astfel încât să poată primi pedepse mai blânde”, scrie părintele lui Alexandru în mediul online.

Părintele băiatului decedat după Colectiv: ”Mă aștept ca judecătorii să le ceară scuze lui Piedone și pompierilor”

Părintele îndurerat pare că și-a pierdut toată încrederea în Justiție și, în mod ironic, spune că la noul termen din proces se așteaptă ca judecătorii să le ceară scuze inculpaților.

ADVERTISEMENT

Narcis Hogea constată cu amărăciune că ”Până la urmă ce vină au? Au fost părtași la moartea a (doar) 65 de tineri”

”La noul termen, mă aștept ca judecătorii să le ceară scuze lui Piedone și pompierilor pentru deranjul de până acum și să-i implore să fie de acord cu achitarea. Și cine știe, la următoarea sărbătoare națională poate vedem cum Piedone și pompierii vor fi decorați, împreună cu Arafat bineînțeles, de președintele României.

ADVERTISEMENT

Până la urmă ce vină au? Au fost părtași la moartea a (doar) 65 de tineri. Ce justiție este asta? În ce țară trăim, Dadule? Ne vom reveni vreodată?”, mai scrie tatăl lui Alexandru.

Fiul lui Narcis Hogea, Alexandru, avea 19 ani când a murit, pe 22 noiembrie, internat fiind la o clinică din Viena, unde fusese transferat după incendiul de la Colectiv. Era din Sinaia şi era student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti.

La acea vreme, Alexandru era victima cu numărul 60. Alexandru Hogea a absolvit Colegiul ”Mihail Cantacuzino”. După incendiul din Clubul Colectiv, el a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe aproape 60% din suprafaţa corpului, iar în 7 noiembrie a fost transferat la spitalul austriac.

ADVERTISEMENT