Tatăl unui tînăr mort în tragedia de la Colectiv: “Eu îmi deshumez copilul!"

Tatăl unui tânăr mort în incendiul de la Colectiv este dispus să-şi deshumeze fiul pentru a putea găsi răspunsuri la întrebările care îl macină. Cel mai mare semn de întrebare se referă la un moment anume din dinamica focului care a „mistuit" atâtea vieţi de tineri nevinovaţi. Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Victimelor din Colectiv, nu are nici acum linişte după ce şi-a îngropat fiul.

„Sunt foarte multe semne de întrebare în acest dosar. Iar cel mai mare semn de întrebare se referă la flacără. De ce flacăra a urcat pe stâlp liniştită, într-un ritm al ei, a ajuns sus, s-a învârtit în jurul stâlpului, după care a făcut... bum! Nu are nicio legătură, nici ca timp, nici ca nimic cu deschiderea uşii.

Deci, acolo, flacăra a urcat liniştită, în mod normal, iar în momentul în care a ajuns sus, a plecat într-o explozie şi, în câteva secunde, a cuprins tot. Acolo erau nişte gaze. De unde?!... Sunt multe, foarte multe semne de întrebare pe care nimeni n-a vrut să le cerceteze", declară Eugen Iancu, tatăl unui tânăr ucis de „Infernul din Colectiv".

Sursa: RomâniaTV.net