Sport

Tatăl unui „tricolor”, exigent cu fiul său după România – Honduras: „I-aș da un 8 pentru cum a jucat!”

Cristi Dulca, tatăl lui Marco, a fost exigent în privința fiului său după victoria României cu Honduras.
22.07.2021 | 19:33
Tatal unui tricolor exigent cu fiul sau dupa Romania  Honduras Ias da un 8 pentru cum a jucat
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” s-au impus cu 1-0 în duelul cu Honduras, în urma unui autogol de la finalul primei reprize. Acesta a fost primul meci al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar victoria poate cântări enorm pentru o calificare mai departe în competiție.

Cristi Dulca a recunoscut că selecționata lui Mirel Rădoi a fost dominată în a doua repriză, însă apreciază felul în care jucătorii s-au apărat și au reușit să păstreze poarta intactă.

ADVERTISEMENT

Tatăl unui „tricolor”, exigent cu fiul său după România – Honduras

Cristi Dulca a comentat prestația lui Marco, fiul său, din duelul avut de România împotriva naționalei din Honduras, căruia i-a acordat nota 8: „Sunt foarte bucuros, sunt mândru.

Am văzut un meci foarte bun, chiar dacă în a doua repriză ne-au cam călărit, dar cele trei puncte sunt importante pentru grupă, mai ales că este vorba despre o Olimpiadă atipică.

ADVERTISEMENT

Lui Marco i-am dat un 8 pentru cum a jucat, e notă mare, a închis bine jocul, a strâns când trebuia”.

„Eu am încredere în Marco, niciodată nu am forțat lucrurile, dacă el joacă bine, merită să joace la națională sau echipa de club. Toți colegii lui care sunt acolo merită să reprezinte România”, a mai spus Cristi Dulca, la TV LookSport.

ADVERTISEMENT

„Mirel a avut curaj, chiar l-am felicitat!”

Cristi Dulca a continuat și l-a felicitat pe Mirel Rădoi pentru curajul pe care l-a avut la partida cu Honduras, schimbând sistemul de joc: „Mirel a avut curaj, chiar l-am felicitat pentru cum a schimbat sistemul.

Honduras a fost o echipă dificilă, grea, cu jucători experimentați, nu a fost un meci ușor pentru jucători, chiar dacă înainte așa ar fi părut.

ADVERTISEMENT

În plus, echipa noastră nu a avut un cantonament lungit, care a suferit și din cauza schimbărilor de lot din ultima perioadă.

În prima zi din turneul masculin s-au înregistrat o serie de surprize, printre care și succesul Noii Zeelande în fața Coreei de Sud, scor 1-0, prin reușita lui Chris Wood care a fost validată numai după intervenţia VAR.

Pentru naționala României urmează întâlnirea împotriva Coreei de Sud, meci programat duminică, 25 iulie, de la ora 14:00. Trei ore mai devreme se va juca cealaltă întâlnire a grupei, între Noua Zeelandă și Honduras.

ADVERTISEMENT