Sport

Duckadam, INTERVIU EXCLUSIV: “Tătăruşanu trebuia numit FOTBALISTUL ANULUI!”

Bourceanu sau Chiricheş au fost oamenii care au ridicat premiul de cel mai bun jucător al anului 2013. Preşedintele de imagine al clubului din Ghencea, Helmuth Duckadam, crede că Tătăruşanu a...
24.12.2013 | 16:08
Duckadam INTERVIU EXCLUSIV Tatarusanu trebuia numit FOTBALISTUL ANULUI
ADVERTISEMENT

Bourceanu sau Chiricheş au fost oamenii care au ridicat premiul de cel mai bun jucător al anului 2013. Preşedintele de imagine al clubului din Ghencea, Helmuth Duckadam, crede că Tătăruşanu a făcut cel mai bun în acest an. Fostul portar crede că Tătăruşanu a făcut în 2013 cel mai bun sezon din ultimii cinci ani petrecuţi în Ghencea. Totodată, eroul de la Sevilla crede că echipa lui Reghecampf, chiar dacă acum este pe locul trei în clasamentul Ligii I, va fi din nou campionă a României.

Domnule Duckadam, Steaua a terminat prima parte a sezonului pe locul trei,  deja se vorbeşte că şansele la titlu scad…

ADVERTISEMENT

Stai un pic că mai avem şi două restanţe de disputat, iar dacă acele meciuri le jucam în acest an, atunci să fi sigur că Steaua era acum pe locul 1. În plus, chiar dacă în grupele Ligii Campionilor am reuşit să adunăm doar trei puncte, consider că ne-am descurcat destul de bine… Cred că am strîns destule puncte care au contribuit la coeficienţii României.

Ne puteţi face o analiză a evoluţiilor portarilor Stelei în acest sezon? Ce ne puteţi spune despre Tătăruşanu?

ADVERTISEMENT

Consider că Ciprian Tătăruşanu a făcut cel mai bun sezon al său din ultimii ani la Steaua. Totodată, consider că Tătăruşanu trebuia desemnat cel mai bun fotbalsit al anului din România. A apărat foarte bine, atât la Steaua cât şi la echipa naţioanlă. Pînă la urmă cred că el a evoluat aşa de bine, deoarece a ajuns la o maturiate sportivă. La 27 de ani un portar trebuie să fie sigur pe el şi să greşească mult mai puţin faţă de restul colegilor săi, Ca să concluzionez legat de Tătăruşanu, eu cred că el nu va pleca din Ghencea în această iarnă.

“Niţă şi Cojocaru nu pot apăra titulari cît Tătăruşanu este la Steaua”

De  Niţă ce părere aveţi?

Cred că acest portar are calităţi bune, dar el niciodată nu va avea şanse să apere titular la Steaua, atât timp cît Tătăruşanu va fi jucătorul acestei echipe. L-am văzut pe Niţă în mecurile din Cupa României şi cred că este un portar util pentru Laurenţiu Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Dar de puştiul Cojocaru ce ne puteţi spune?

Acest băiat se află în aceeaşi situaţie cu cea a lui Niţă. Cît timp Tătăruşanu este la echipă nici el nu se va putea impune ca titular la Steaua. L-am văzut pe Cojocaru în meciurile din Liga Campionilor la tineret. Este un portar cu reale calităţi. Are un fizic mult mai bun faţă de cel al lui Niţă, un plasament bun la fazele fixe, însă el are nevoie de meciuri în picioare. Mai mult am observat că are o prinză excelentă la balon.

 “Mutu este un jucător bun, dar Steaua este cea mai bună echipă din România”

Revenind la lupta pentru titlu, credeţi că Steaua are prima şansă chiar dacă în România revine Adi Mutu la Petrolul?

ADVERTISEMENT

Absolut! Trebuie să recunosc că Mutu e Mutu, este un jucător bun, însă nu uitaţi că la ora actuală Steaua este cea mai bună echipă din România. De unul singur, Mutu nu poate cîştiga niciodată campionatul pentru Petrolul.

Aţi mai vorbit cu Gigi Becali în ultimul timp?

Trebuie să recunosc că eu nu am vorbit nicodată sau nu am fost la Gigi Becali la închisoare de cînd a fost arestat. Consider că trebuie să las alte persoane să facă acest lucru deoarece aşa cred eu că este mai bine. Eu trebuie doar să fac o imagine bună acestui club.

“Cei de la Pandurii au fost vlăguiţi de meciurile din cupele europene”

De Pandurii Tg Jiu nu vă este teamă, pe această echipă nu o luaţi în considerare în lupta pentru titlu?

Consider că Pandurii este o echipă bună, însă datorită meciurilor din cupele europene cei de la Tg Jiu au fost vlăguţi pe finalul partidelor din Liga I. În plus de asta ei nu aveau nevoie de o înfrîngere pe teren propriu pentru lupta de-acolo din faţă. Oricum îi felicit pentru faptul că am făcut cinste României în cupele europene. Au ieşit cu fruntea sus din această competiţie. În plus de asta şi gorjenii au stîns puncte pentru coeficienţii de ţară.

Aveţi un mesaj pentru suporterii Stelei?

Sigur! Le urez multă sănătate şi la mulţi ani! Totodată, la anul sînt sigur că ne vom bucura cu toţi de titul cu numărul 25 de campioană a României, pe care Reghecampf împreună cu jucătorii săi îl vor aduce în vitrina noastră.

 

ADVERTISEMENT
Tags: