Fotbal international

Fantastic! Tătăruşanu, numărul 1 în Europa! Este peste De Gea si Buffon

Ciprian Tătăruşanu străbate cel mai bun moment al carierei sale. Portarul român s-a transferat în această vară din Serie A, de la Fioretina, în Ligue 1, la FC Nantes, unde a fost dorit în...
16.10.2017 | 20:12
Fantastic Tatarusanu numarul 1 in Europa Este peste De Gea si Buffon

Ciprian Tătăruşanu străbate cel mai bun moment al carierei sale. Portarul român s-a transferat în această vară din Serie A, de la Fioretina, în Ligue 1, la FC Nantes, unde a fost dorit în mod special de antrenorul italian care întotdeauna a lucrat excelent cu românii, Claudio Ranieri. Obiectivul canarilor din Nantes, echipă cu care Viorel Moldovan a câştigat un titlu nesperat în Hexagon, era o clasare într-o zonă liniştită, dată fiind calitatea nu foarte ridicată a lotului.

Însă pe bancă a ajuns vrăjitorul de la Leicester, omul care a adus cel mai neaşteptat titlu din istoria Premier League acum doi ani şi Nantes se află acolo în faţă, aproape de locurile de Liga Campionilor. Iar cel care a contribuit enorm la aceste rezultate este tocmai portarul român, care a primit doar trei goluri. De altfel, presa franceză nu mai conteneşte cu laudele la adresa şi l-a inclus în echipa ideală a campionatului, alături de vedetele Neymar, Dani Alves sau Mbappe.
Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Italienii îl regretă pe Tătăruşanu

Paradele sale fantastice l-au readus şi în atenţia presei din Italia, acolo unde Fiorentina, fosta sa echipă, a primit deja 11 goluri în opt etape. Italienii susţin că la acest moment, vorbind strict pe procentul incredibil de intervenţii decisive, Tătă are clar locul 1 în primele cinci campionate. Peste 91 la sută este procentul de necrezut al goal-keaperului român, un procentaj greu de întâlnit, în condiţiile în care Nantes nu are cei mai buni fundaşi din lume, iar ocaziile la poarta galbenilor sunt destul de multe meci de meci.

Este peste De Gea şi Buffon – au conchis italienii, iar fanii Fiorentinei au început acum să regrete faptul că Tătăruşanu a fost cedat atât de uşor, pe numai 2 milioane de euro, pentru că nu au cum să nu compare procentajul fostului cu acela al actualului număr 1, Marco Sportiello, 3 goluri faţă de 11 primite. La număr de goluri primul în Europa este spaniolul David De Gea, doar două mingii reuşind să îl depăşească, însă Tătă i-a luat faţa la procentul acela ireal al paradelor decisive.