Fotbal international

O dublă campioană olimpică la gimnastică, acuze de viol: “Tu eşti monstrul care m-a făcut să-mi fie frică!”

Gimnastica feminină este unul dintre sporturile unde, de-a lungul timpului, s-au constat abuzuri făcute de către antrenori sau colege. Recent, o gimnastă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de...
18.10.2017 | 00:00
O dubla campioana olimpica la gimnastica acuze de viol Tu esti monstrul care ma facut sami fie frica

Gimnastica feminină este unul dintre sporturile unde, de-a lungul timpului, s-au constat abuzuri făcute de către antrenori sau colege. Recent, o gimnastă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 a făcut câteva dezvăluiri cutremurătoare pe contul personal de Facebook. Tatiana Guţu a mărturisit recent un episod marcant petrecut în urmă cu 26 de ani. Fosta gimnastă de 41 de ani l-a acuzat pe  Vitali Şcherbo că a violat-o în 1991, în timpul unui cantonament susţinut în Stuttgart. În aceeaşi postare, Tatiana Guţu o acuză pe o fostă colegă, Tatiana Toropva că nu a avut curajul să facă nimic şi că nu a spus nimic legat de acel incident.

Acesta este actul meu de curaj după 27 de ani. Tatiana Toropova , te-am crezut prietena şi coechipiera mea, mulţumesc că nu ai fost destul de curajoasă pentru mine când aveam mai multă nevoie de tine, când trebuia să lupţi pentru drepturile femeilor şi pentru “Nu înseamnă nu”. Ai fost acolo, ai auzit tot şi nu m-ai apărat. Ruslam Şaripov, mulţumesc că ai fost un bun prieten şi nu m-ai protejat de amicul tău, pe mine , o fetiţă de 15 ani. El m-a violat în la Stuttgart în 1991. Vitaly Şcherbo, tu eşti monstrul care m-a ţinut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică mulţi ani. Ştiu că o să negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternică decât oricând, nu mă mai poţi învinge. Acesta este povestea mea de Cenuşăreasă. Îţi voi supravieţui şi voi sprijini pe oricine vrea să vorbească despre tine”, a postat Tatiana Guţu pe contul personal de Facebook. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ce performanţe a avut Tatiana Guţu

Mărturia gimnastei vine la doar câteva săptămâni după ce mai multe actriţe l-au acuzat pe Harvey Weinstein, producător de filme, de hărţuire sexuală. Imediat după acest eveniment, tot mai multe femei din întreaga lume au povestite momente asemănătoare pe reţele de socializare. Toate aceste mesaje sunt urmate de hashtag-ul  #metoo.

Tatiana Guţu s-a născut pe 5 octombrie 1976, la Odessa, într-o familie cu origini române. În 1991, la Campionatele Mondiale de la Indianapolis, a câştigat o medalie de aur şi două medalii de argint pentru echipa Uniunii Sovietice. La ediţia din 1992 a Jocurilor Olimpice de la Barcelona, gimnasta a cucerit două medalii de aur, un argint şi un bronz pentru echipa Comunităţii Statelor Independente. Imediat după terminarea competiţiei, sportiva a decis să se retragă din cariera sportivă.