Life

Tatiana şi Krista, siamezele care împart aceleaşi sentimente, gânduri şi senzaţii. Cum i-au uimit pe medici: “Au depăşit aşteptările tuturor”

Tatiana și Krista sunt surorile siameze care impresionează prin povestea lor de viață. Inclusiv pe medici i-au uimit cele două fete.
22.09.2022 | 11:08
Tatiana si Krista siamezele care impart aceleasi sentimente ganduri si senzatii Cum iau uimit pe medici Au depasit asteptarile tuturor
Cum i-au uimit pe medici surorile siameze. Sursa foto: CBC
ADVERTISEMENT

Tatiana și Krista sunt două surori siameze greu încercate de soartă, dar mereu cu zâmbetul pe buze. Ele împart același craniu și, în pofida acestui lucru, au învățat să se adapteze activităților de zi cu zi.

Tatiana și Krista, surorile siameze care împart același creier. Cum supraviețuiesc

Tatiana și Krista sunt originare din Canada și au venit pe lume în 2006. Medicii au rămas uimiți când au văzut că sunt unite în zona creierului și le-au dat încă de la început șanse reduse de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Totodată, doctorii i-au avertizat pe părinți că fiicele lor vor sta tot timpul la pat. Însă, siamezele au demonstrat contrariul.

”Un doctor ne-a spus că vor sta toată viața imobilizate la pat, însă au depășit așteptările tuturor. Ele au învățat să alerge și să se joace împreună”, a relatat bunica fetelor.

ADVERTISEMENT

Tatiana și Krista supraviețuiesc și în prezent, merg, râd, vorbesc și se comportă asemeni tuturor copiilor. Ceea ce este deosebit la ele este faptul că simt și gândesc la fel și, mai mult, văd lumea una prin ochii celeilalte.

Mama lor a demonstrat într-un interviu cum dacă una dintre siameze are mâna pusă la ochi poate ghici ceea ce a văzut sora ei, datorită faptului că împart același craniu. De asemenea, fetițele au și același simț tactil.

ADVERTISEMENT

”Cand o mangai pe Krista, Tatiana simte atingerea mea si zambeste”, a dezvăluit mama fetelor, Felicia, potrivit 60 Minutes Australia.

Ce spun doctorii despre siameze: ”Sunt singurele care au o legătură neurologică comună”

Pe lângă cele menționate, Tatiana și Krista merg la școală, învață, se uită la desene și se mai ceartă din anumite lucruri, o normalitate pentru vârsta lor.

ADVERTISEMENT

”Aceste fetițe sunt singurele care au o legătură neurologică comună. Ele sunt conectate în zona vaselor de sânge și a talamusului.

Cu alte cuvinte, există o legătură între țesuturile neurologice, lucru nemaiîntâlnit până în prezent”, potrivit spuselor doctorului Dog Cochrane.

Gemenii siamezi sunt extrem de rari. Unii dintre ei pot fi separați prin intervenție chirurgicală, dar atunci când organele vitale sunt comune, nu se mai poate face nicio operație.

Potrivit medicilor, gemenii siamezi se formează în pântecul mamei din același ovul care nu se separă în întregime la începutul embriogenezei.

ADVERTISEMENT