News

Tavanul unui imobil s-a prăbușit peste mai mulți muncitori în Cluj. La fața locului au fost trimise patru ambulanțe SMURD

Tavanul unui imobil s-a prăbușit într-o localitate din Cluj peste mai mulți muncitori care lucrau la reabilitarea unei clădiri.
22.06.2023 | 11:21
Tavanul unui imobil sa prabusit peste mai multi muncitori in Cluj La fata locului au fost trimise patru ambulante SMURD
Tavanul unui imobil s-a prăbușit peste mai mulți muncitori în Cluj. Foto: Cluj24.ro
ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale ale pompierilor și patru ambulanțe SMURD. Imobilul aflat în reabilitare se află pe strada Libertății din localitatea Apahida. ”La fața locului acționează trei autospeciale și 4 ambulanțe SMURD”, a transmis ISU Cluj, la câteva minute după ce tragedia a fost raportată.

Tavanul unui imobil s-a prăbușit peste mai mulți muncitori în Cluj

Pompierii au scos de sub dărâmături patru bărbați, care ar fi fost conștienți și au primit ajutor calificat și asistență medicală de la echipajele SMURD și SAJ, conform Cluj24.ro. Se pare că două victime au suferit traumatisme grave, însă toți cei patru bărbați au ajuns la spital pentru îngrijiri suplimentare.

ADVERTISEMENT

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a oferit mai multe detalii referitoare la acest incident: ”De o săptămână au început lucrările. S-a prăbușit o parte din acoperiș, cu muncitorii care erau pe el. Sunt 4 răniți, unul este în stare mai gravă, intubat”. Firma care a efectua lucrările la Căminul Cultural din Apahida este din Bistrița-Năsăud, potrivit sursei citate.

Astfel de incidente nu sunt tocmai de neîntâlnit în România, cel mai recent exemplu fiind cel al acoperișului prăbușit peste mai mulți elevi într-o sală de clase în Piatra-Neamț, în urmă cu câteva luni. Din fericire, o bucată din tavan s-a desprins înainte ca elevii să ajungă la cursuri, deci nimeni nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT

“Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor!”, a transmis inspectorul școlar general al IȘJ Neamț, Florentina Luca Moise, înainte de a cere verificări urgente din partea autorităților competente. Incidentul a avut loc la Școala nr. 2 din Piatra-Neamț, într-o sală unde învață de obicei elevi de clasa a II-a.

Specialiștii cred că tavanul s-a prăbușit cândva în timpul nopții, însă consecințele puteau fi mult mai grave dacă s-ar fi întâmplat în timpul cursurilor. “Un incident ce ar fi putut avea urmări tragice a avut loc la orele dimineții la Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamț: tavanul unei clase s-a prăbușit. Am ajuns la școală la prima oră și am dispus relocarea elevilor. Vorbim despre clasa a II-a, care urma să susțină și evaluarea”, a completat Florentina Luca Moise.

ADVERTISEMENT

Până când situația a fost cu adevărat remediată, elevii au fost mutați într-o altă sală de clasă. “Sper ca Primăria să ia cât mai repede măsuri de consolidare și renovare și să efectueze un audit complex al structurii acestei școli. Nu ne putem juca în acest fel cu viețile copiilor!”, a concluzionat inspectorul școlar.

Într-o situație similară s-au trezit și copiii unei școli din Câlnic, județul Gorj, după ce tavanul s-a prăbușit în timp ce muncitorii încercau să repare acoperișul clădirii. Din fericire, elevii erau în pauză în acel moment, astfel că zeci de copii au scăpat ca prin minune de o posibilă tragedie.

ADVERTISEMENT

Săptămâna aceasta a început rău pentru copiii de la Şcoala Gimnazială din comuna Câlnic. O bucată mare de tavan s-a desprins, în urma lucrărilor de înlocuire a tablei de pe şcoală, cu toate că nu era necesară o astfel de intervenţie, după cum afirmă mulţi părinţi şi copii ce încă mai învaţă la acea şcoală! Nu sunt victime, copiii erau în pauză. Sacrificaţi siguranţa copiilor voştri, pentru nişte oameni care nu dau doi bani pe noi! Se impune demisia domnişoarei director pentru toate aceste nereguli! Părinţi, luaţi atitudine!”, a transmis un bărbat din localitate.

ADVERTISEMENT
Tags:
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Românii ameninţaţi cu impozit de 70% pe venit.
Românii ameninţaţi cu impozit de 70% pe venit. "Va trebui să dau 70 de lei din 100?!"
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Țările Europene, vizate de sabotajele Rusiei. E Cod Roșu în serviciile secrete
Țările Europene, vizate de sabotajele Rusiei. E Cod Roșu în serviciile secrete
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând...
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă