News

Tavanul unui mall din Iași s-a prăbușit! Cum s-a putut întâmpla un asemenea incident

28.06.2019 | 14:22
Tavanul unui mall din Iasi sa prabusit Cum sa putut intampla un asemenea incident

Accident gav petrecut în cursul zilei de vineri, 28 iunie 2019, într-un cunoscut centru comercial din Iași. Mai exact, potrivit informațiilor furnizate de Mediafax, tavanul unui restaurant aflat în incinta mall-ului din centrul orașului s-a păbușit, provocând pagube semnificative. 

Accident grav într-un mall din Iași. Reacția oficială

Întrucât respectiva locație era închisă la ora producerii incidentului, nimeni nu a fost rănit, după cum informează reprezentanții mall-ului, prin intermediul unui comunicat de presă. În momentul prăbușirii tavanului, angajații restaurantului se aflau în bucătărie. Totodată, în informarea transmisă la scurt timp după accident, se arată că acesta s-ar fi produs pe fondul unor lucrări de amenajare desfășurate până la ora deschiderii.

În timpul unor verificări de rutină, o porțiune din tavanul suspendat s-a desprins, ca urmare a unei defecțiuni de montaj. Lucrarea inițială a fost efectuată de un antreprenor contractat de chiriaș pentru amenajarea spațiului” , se precizează în comunicatul transmis de reprezentanții mall-ului.

În Constanța, un incident similar s-a soldat cu rănirea unei persoane. Sursa foto: adevărul.ro
În Constanța, un incident similar s-a soldat cu rănirea unei persoane. Sursa foto: adevărul.ro

Un incident similar s-a petrecut în Constanța

Nu este singurul incident de acest gen, petrecut în ultimii ani în centrele comerciale din România. Spre exemplu, în seara de 4 iulie 2018, tavanul unui mall din Constanța s-a prăbușit, stârnind panică printre clienții aflați în interior. Mai mult decât atât, o femeie s-a ales cu răni ușoare, după ce o bucată din tavanul fals al unui magazin aflat în incinta centrului comercial de la malul Mării, s-a desprins pur și simplu.

Dorim să ne exprimăm regretul pentru incidentul produs aseară, în urma căruia o persoană a suferit răni uşoare, provocate de către desprinderea unei bucăţi din tavanul fals al magazinului Hermosa, din cadrul City Park Mall. Persoana rănită a fost imediat transportată la Spitalul Judeţean Constanţa şi a primit îngrijirile necesare, fiind, în prezent, în afara oricărui pericol. Echipa noastră s-a mobilizat imediat pentru închiderea şi securizarea magazinului. Mai departe, colaborăm cu autorităţile şi reprezentanţii magazinului, în vederea identificării cauzelor şi stabilirii măsurilor necesare pentru prevenirea unor evenimente similare pe viitor” , se arată în comunicatul transmis la acea vreme de reprezentanții mall-ului.