News

Tavanul unui supermarket Profi din Turda s-a prăbuşit. Cauza incidentului

Tavanul unui supermarket din Turda s-a prăbuşit pe 23 aprilie. Câteva persoane erau în magazin la momentul producerii incidentului. Pompierii au intervenit.
23.04.2022 | 19:09
Tavanul unui supermarket Profi din Turda sa prabusit Cauza incidentului
Tavanul unui supermarket din Turda s-a prăbuşit pe 23 aprilie. Câteva persoane erau în magazin la momentul producerii incidentului. Pompierii au intervenit. tavan supermarket prabusit foto:alba24.ro
ADVERTISEMENT

O parte din tavanul unui supermarket Profi din Turda, cartier Micro 2, judeţul Cluj, s-a prăbuşit în Sâmbăta Mare. La momentul producerii incidentului s-ar fi aflat cinci persoane.

Tavanul unui supermarket din Turda, prăbuşit. Nu sunt victime

Din fericire, persoanele au reuşit să se autoevacueze, astfel că nu sunt înregistrate victime. O ipoteză a incidentului este faptul că acoperişul supermarketului ar fi cedat în urma unei ploi torenţiale, cu cădere masivă de precipitaţii.

ADVERTISEMENT

“O autospecială şi un echipaj SMURD s-au deplasat la faţa locului. În apelul de urgenţă s-a anunţat faptul că o parte a tavanului dintr-un supermarket situat pe strada Aviatorilor s-a prăbuşit”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

În interiorul magazinului se aflau 5 persoane, dintre care 4 angajați și un client, la momentul prăbușirii tavanului.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt victime. Înăuntru se afla doar personalul magazinului şi o persoană, care s-au autoevacuat la timp. Până acum, nu există persoane care să solicite ajutor medical”, a mai transmis ISU Cluj.

Magazinul respectiv a fost închis până la sosirea pompierilor.

Incident similar tot în Cluj

Anul trecut, în luna septembrie, un incident similar a avut loc tot la Cluj-Napoca. Atunci, o parte a unui tavan fals de la Iulius Mall din Cluj s-a prăbușit ca urmare a fisurării unei țevi. Din fericire, nici în urm acestui incident nimeni nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT

„Incidentul (…) a fost cauzat de fisurarea unei țevi de agent termic rece, apa scursă deteriorând o porțiune din tavanul fals, care a cedat. Ulterior, tavanul a fost decupat controlat pe o suprafață mai mare pentru a se putea interveni.

Nimeni nu a fost rănit și nu au fost alte pagube. Zona a fost delimitată rapid și se lucrează deja la remediere, activitatea nefiind afectată”, au transmis atunci autoritățile.

ADVERTISEMENT

 

Tags: