Sport

Tavi Popescu, debut ca titular la națională în România – Finlanda, așa cum Fanatik a anunțat după eșecul din Bosnia. Cum s-a descurcat în Giulești. Update exclusiv

Octavian Popescu este surpriza lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Finlanda. FANATIK a aflat că planul selecţionerului a fost să îl menajeze în primele meciuri pe atacant, în care s-a jucat foarte fizic.
10.06.2022 | 20:10
Tavi Popescu debut ca titular la nationala in Romania  Finlanda asa cum Fanatik a anuntat dupa esecul din Bosnia Cum sa descurcat in Giulesti Update exclusiv
Tavi Popescu şi Edi Iordănescu la echipa naţională. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
11-06-2022
20:15

Octavian Popescu, primul jucător schimbat de Edi Iordănescu

Octavian Popescu s-a zbătut mult la primul său meci ca titular la echipa națională, dar a avut puține realizări în timpul petrecut în teren. În cele din urmă a fost primul jucător pe care Edi Iordănescu l-a schimbat.

În minutul 54, Sergiu Hanca a fost cel care i-a luat loc lui Octavian Popescu.

11-06-2022
17:41

Octavian Popescu, titular în naționala României!

Octavian Popescu va începe ca titular meciul împotriva Finlandei. FANATIK a anunțat în exclusivitate planurile selecționerului cu atacantul celor de la FCSB, care își face debutul ca titular în tricoul României. Până acum, Tavi Popescu a bifat trei selecții, toate din postura de rezervă.

Primul “11” cu Finlanda: Niţă – Raţiu, Chiricheş, Burcă, Bancu – Olaru, M. Marin, Cicâldău – Sorescu, Puşcaş, Oct. Popescu. Selecţioner: Edi Iordănescu

România are un început dificil în grupa de Liga Naţiunilor, după înfrângerile fără gol marcat cu Muntenegru (0-2) şi Bosnia şi Herţegovina (0-1). “Tricolorii” speră să spargă gheaţa sâmbătă seara, pe Giuleşti, împotriva Finlandei.

Tavi Popescu, debut ca titular la echipa națională în România – Finlanda!

Contestat că nu l-a titularizat pe Octavian Popescu în primele două meciuri, Edi Iordănescu se pregăteşte să îl trimită în luptă încă din primul minut cu Finlanda pe tânărul atacant, din informaţiile FANATIK.

ADVERTISEMENT

Va fi primul meci ca titular în tricoul naţionalei mari pentru jucătorul FCSB, care a fost debutat în în prima reprezentativă de Edi Iordănescu în meciul cu Grecia. Tavi a jucat în ultimul sfert de oră şi cu Bosnia.

Selecţionerul, criticat pentru că l-a lăsat pe bancă pe Tavi: “Tu îl ai pe Maradona şi nu îl bagi în echipa Argentinei?”

Gigi Becali l-a criticat pe Edi Iordănescu după meciul cu Muntenegru pentru că Octavian Popescu nu a fost folosit deloc, spunând pentru FANATIK că atacantul celor de la FCSB nu trebuie să lipsească din “primul 11”:

ADVERTISEMENT

“Eu nu vreau să îl cert pe Edi Iordănescu sau să spun altceva, dar tu îl ai pe Maradona şi nu îl bagi în echipa Argentinei? Noi nu am avut ocazii de poartă. Păi Tavi Popescu este cel mai bun jucător din Liga 1. La vârsta lui îţi câştigă meciuri singur. Vreodată la naţionala Argentinei, Maradona a fost lăsat pe bancă?

Nu ştiu ce a vrut Edi, dar cum să îl laşi pe Tavi Popescu pe bancă? Păi el e Maradona, Messi, Neymar. Este geniu, îţi câştigă meciurile de unul singur. Noi n-am avut ocazii cu Muntenegru”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT

Ce plan a avut Edi Iordănescu în primele două meciuri! L-a menajat pe Tavi Popescu în deplasările “fizice” cu Muntenegru şi Bosnia

Doar că patronul celor de la FCSB nu ştia ce strategie şi-a făcut selecţionerul cu “perla” pe care vrea 50 de milioane de euro. FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a vrut să îl menajeze pe Tavi Popescu în primele două meciuri ale grupei.

România a avut două deplasări dificile, pe terenul unor adversari cu un joc fizic, bazat pe forţă. Astfel, selecţionerul a vrut să îl menajeze pe Tavi Popescu, un atacant rafinat, de execuţie, dar în acelaşi timp încă fragil ca să fie expus în deplasări ca Muntenegru sau Bosnia.

ADVERTISEMENT

Planul lui Edi Iordănescu este să îl aibă în formă maximă pe Octavian Popescu în cele două meciuri de pe teren propriu, cu Finlanda şi Muntenegru. După începutul modest din această campanie, România este obligată să scoată maximum de puncte pentru a mai spera la ceva din această grupă.

Edi Iordănescu, optimist că va redresa corabia: “Cu o victorie am veni la un punct de Finlanda, apoi avem încă un meci acasă”

În ciuda startului modest, Edi Iordănescu nu şi-a pierdut optimismul, spunând că o victorie în faţa nordicilor ar relansa grupa, menţionând că naţionala României este singura cu două deplasări până acum:

“Este un moment important, pe care îl putem valorifica în favoarea noastră. Cu o victorie am veni la un punct de Finlanda, apoi avem încă un meci acasă. Nu uitați că suntem singura echipă din grupă cu primele două meciuri în deplasare. Contează asta”, a spus Iordănescu la conferinţa de presă.

România – Finlanda se joacă sâmbătă, de la ora 21:45, pe stadionul Giuleşti. Confruntarea se va disputa cu casa închisă, toate cele 14.000 de tichete scoase la vânzare fiind date.

  • 3 selecţii în naţionala României a bifat Octavian Popescu (toate din postura de rezervă)
  • 4.000.000 de euro este cota de piaţă a atacantului FCSB

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT