News

Taxa auto pentru București nu este și pentru mașinile Patriarhiei. Cum arată proiectul pus în dezbatere de Gabriela Firea

19.08.2019 | 18:12
Taxa auto pentru București nu este și pentru mașinile Patriarhiei. Cum arată proiectul pus în dezbatere de Gabriela Firea
Taxa auto pentru București Centru ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Sursa foto: 4tuning.ro

Taxa auto pentru București, celebra vinietă, nu este și pentru mașinile Patriarhiei Române, conform proiectului pus în dezbatere publică astăzi de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Acest proiect, pentru a trece, trebuie să treacă de votul consilierilor generali din cadrul primăriei.

Taxa auto pentru București, nu și pentru Patriarhie

Proiectul definește zona de acțiune pentru calitatea aerului, cea pentru care șoferii vor plăti o taxă specială, cuprinzând mai multe artere principale. Din ZACA fac parte: Piața Victoriei – bulevardul Iancu de Hunedoara – șoseaua Ștefan cel Mare – strada Polonă – strada Mihai Eminescu – strada Traian – bulevardul Nerva Traian – bulevardul Gheorghe Șincai – strada Lânăriei – calea Șerban Vodă – bulevardul Mărășești – strada Mitropolit Nifon – bulevardul Libertății – calea 13 Septembrie – strada Izvor – strada B. P. Hașdeu – strada Vasile Pârvan – strada Berzei – strada Buzești – Piața Victoriei.

„Începând cu data de 01.01.2020 accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 5 tone pe arterele din interiorul ZACA este restricţionat zilnic de luni până vineri cu excepţia sărbătorilor legale, în intervalul 07:00 – 22:00”, se arată în proiectul apărut astăzi în spațiul public.

taxa auto bucurești 2020
Taxa va costa 10 lei pe zi, 75 de lei pe lună. Sursa foto: digi24.ro

Vinieta pentru Capitală va costa de la 1 ianuarie 2020, dacă se va aproba proiectul, 10 lei pe zi

Vinieta Oxigen – B va costa 10 lei pe zi și 75 de lei pe lună, iar cei care sunt prinși că circulă în zonele restricționate fără a o fi plătit riscă amenzi de peste 1.500 de lei. Există însă și excepții: nu vor plăti taxa auto pentru București șoferii care conduc mijloacele de transport în comun, pompierii, ambulanțierii și… nici șoferii de la Patriarhie.

Scutiri de la taxă, articolul 5 din proiectul Oxigen – B: „serviciile de ambulanţă; Societatea Transport Bucuresti (STB); autovehicule adaptate special pentru persoanele cu dizabilităţii; autovehicule aparţinând Patriarhiei Române; cele utilizate la intervenţiile la căile de comunicaţie şi reţelele edilitare; cele istorice, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare sau în cartea de identitate a vehiculului; cele prevăzute ca fiind exceptate prin acordurile şi tratatele internaţionale la care România este parte”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri