Sport

Taxă “de lux” pentru cluburile de handbal feminin! Cluburile plătesc zeci de mii de euro pentru transferurile din acest sezon. Exclusiv

Echipele din Liga Florilor care au efectuat transferuri trebuie să achite o taxă de "lux" către FRH. Suma crește considerabil cu fiecare transfer efectuat.
23.08.2021 | 08:40
Taxa de lux pentru cluburile de handbal feminin Cluburile platesc zeci de mii de euro pentru transferurile din acest sezon Exclusiv
Taxă "de lux" pentru cluburile de handbal feminin! Dunărea Brăila a plătit 40.000 de euro pentru transferurile din acest sezon. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Noua ediție din Liga Florilor se anunță una dintre cele mai disputate din istorie. Cele mai multe campioane europene, mondiale și olimpice vor juca în campionatul românesc. Iar cluburile au bugete importante, așa cum FANATIK a anunțat.

“Taxă de lux” pentru cluburile de handbal feminin! Se pleacă de la 1000 de euro pe jucătoare transferată

Cluburile s-au întărit serios în intersezon și asta înseamnă și un venit în plus pentru Federația Română de Handbal, în condițiile în care transferurile sunt taxate. Cu cât sunt mai multe, cu atât suma crește considerabil.

ADVERTISEMENT

Pentru primele două transferuri, cluburile trebuie să plătească 1000 de euro pentru fiecare, însă această taxă creşte progresiv cu fiecare mutare în plus şi un transfer poate să aibă o “taxă” de 7000-8000 de euro, care se cumulează la celelalte.

Progresia taxei pentru transferuri: 

  • pentru primele două jucătoare: 1000 de euro (de fiecare)
  • al treilea transfer: 2000 de euro
  • al patrulea transfer: 3000 de euro
  • al cincilea transfer: 4000 de euro
  • al şaselea transfer: 5000 de euro
  • al şaptelea transfer: 6000 de euro
  • al optulea transfer: 7000 de euro
ADVERTISEMENT

Mai mult, echipele care operează transferuri după startul Ligii Florilor, taxa achitată este dublă.  Iar dacă aici vorbim de al şaptea jucătoare transferată de o echipă, formaţia trebuie să dea dublul sumei de 6000 de euro, adică 12.000 de euro.

Dunărea Brăila, o nouă forță în Liga Florilor! A plătit 30.000 de euro, taxă pentru transferuri

De exemplu, Dunărea Brăila, una dintre echipele care și-au revoluționat lotul trebuie să plătească aproximativ 30.000-35.000 de euro pentru transferurile efectuate în această vară. Echipa de pe malul Dunării se înscrie în lupta la titlu cu aceste mutări.

ADVERTISEMENT

Antrenor principal va fi Morten Soubak, campion mondial cu naționala Braziliei în 2013. Lotul a fost schimbat din temelii, fiind aduse: Mayssa Pessoa, Ana-Paula Rodrigues-Belo, Samara da Silva, Jéssica Quintino, Sabina Jacobsen, Amanda Kurtović, Francielle Gomes da Rocha sau Larissa Fais Munhoz Araújo.

Echipa din Brăila va avea un buget în jurul sumei de 1,5-1,7 milioane de euro în noul sezon din Liga Florilor. Însă nu este singura echipă care s-a întărit în intersezon. Nu mai puțin de șapte echipe se vor lupta pentru câștigarea titlului.

ADVERTISEMENT

Se anunță cel mai disputat sezon din Liga Florilor! Șapte echipe în lupta pentru titlu

CSM București, SCM Râmnicu Vâlcea, Minaur Baia Mare, Gloria Buzău, Rapid București sau Gloria Bistrița se înscriu și ele în lupta pentru titlu, fiecare dintre aceste echipe bifând transferuri spectaculoase și evident cotizând pentru ele la FRH.

Pentru Federație este un venit important acesta din transferuri, mai ales că poate ajunge chiar și la un total de 150.000 de euro. Ca termen de comparație, drepturile tv la masculin și la feminin costă aproximativ 400.000 de euro pe an.

Favorită rămâne CSM București! Vâlcea și Minaur au slăbit după plecarea antrenorilor

Favorită la câștigarea titlului rămâne CSM București. “Tigroaicele” au cel mai valoros lot și au ca obiectiv și calificarea în turneul Final Four din Champions League, după ce au ratat la un gol prezența acolo.

Minaur Baia Mare și SCM Râmnicu Vâlcea și-au pierdut “principalii” în intersezon și rămâne de văzut cum vor arăta în noua stagiune.

Ambii antrenori vor pregăti echipe de Champions League. Costică Buceschi a plecat în Turcia la Kastamonu, în timp ce Florentin Pera a semnat cu una dintre cele mai puternice echipe de pe continent, ȚSKA Moscova.

  • 1000 de euro plătesc echipele pentru fiecare jucătoare transferată din străinătate (suma crește considerabil pentru mai multe transferuri)
  • 3.500.000 euro este bugetul celor de la CSM București, cel mai mare din Liga Florilor
ADVERTISEMENT