News

Un tânăr a filmat cum a fost sfidat de către taximetriștii din Centrul Vechi! Poliția a fost complice. Video cu dialogul halucinant

22.05.2019 | 16:10
Un tanar a filmat cum a fost sfidat de catre taximetristii din Centrul Vechi Politia a fost complice Video cu dialogul halucinant

Un clip video cu practicile taximetriștilor din Centrul Vechi al Capitalei a devenit viral pe rețelele de socializare. Astfel, un tânăr din București s-a filmat în timp ce întreba mai mulți șoferi de taxi dacă vor să îl ducă pe aparat până în cartierul Rahova. Cei mai mulți au recunoscut că nu folosesc aparatul de taxare și au cerut sume mult mai mari decât ar fi făcut cursa. În sprijinul lor au intervenit, în mod uluitor, oamenii legii, care au ignorat cu nonșalanță nemulțumirile tânărului.

Taximetriștii din Centrul Vechi, filmați cum refuzau o cursă legală

Dragoș Bistriceanu este tânărul care a făcut filmarea. În mesajul pe care l-a alăturat, se arată revoltat de atitudinea taximetriștilor: „Am asistat la o complicitate aparte între polițiștii locali și taximetriști, confirmată de șirul evenimentelor pe care le regăsiți în videoclip! Cetățenii aflați în situația de a căuta un taxi au făcut compromisul de a răspunde afirmativ la celebrul «50 de lei e bine, boss?», în condițiile în care șoferii de Uber, Taxify, etc. nu-și permiteau riscul de a prelua curse printre atâția taximetriști și polițiști locali.”

„A fost realmente umilitor să întreb, din mașină în mașină, dacă e ok să pornească aparatul, deci să respecte legea, dar am simțit nevoia să o fac, spontan, tocmai pentru a demonstra necesitatea aplicațiilor de ridesharing și de ce apelează la ele milioane de români”, a mai scris tânărul pe facebook.,

Poliția, de partea taximetriștilor din Centrul Vechi

„- Bună seara, ne duceți pe aparat?
– Nu vă duce nimeni, boss, pe aparat! Dacă vrei, uite, te duc cu 40 de lei până în Rahova!”

„- Până în Rahova? Ne duceți pe aparat?
– Hai, 25 de lei e bine? Cât vrei mai puțin?!”, au fost două dintre răspunsurile pe care bucureșteanul le-a primit din partea taximetriștilor.

Pentru a-și face dreptate, tânărul a încercat să apeleze la ajutorul unui agent al poliției. Atât că acesta a fost de partea șoferului, în loc să sară în ajutorul lui Dragoș. Acesta a povestit un moment uluitor, în care taximetristul a cerut 30 de lei în schimbul unei curse de 10, iar polițistul s-a arătat încântat de cum au decurs negocierile. „E prețul corect, nu?”, a întrebat polițistul. A urmat apoi un dialog halucinant între client și omul legii, care părea să fie însă depășit de… lege:

Taximetriștii din Centrul Vechi au refuzat o cursă până în Rahova, cu ajutorul poliției *foto: ziare.com

„Client: Suntem în statul român și există niște legi…
Polițist: Eu nu am de unde să știu… Dacă el vă dă bon și vă duce până în Rahova. Eu sunt aici…
Client: Nu vreau să vă acuz de nimic, vreau să aplicați legea.
Polițist: Nu puteți să insinuați faptul că noi suntem mână în mână cu ei.
Client: NU, voiam să vă întreb…
Polițist: Că nu suntem?
Polițist: Eu de unde să știu că vă refuză pe dumneavostră ca și client. Dacă nu veniți la mine sau la colegul și să spuneți „Domnle, ăla ne-a făcut un preț”
Client: Am vorbit cu domnii de la poliția locală, nu știu dacă mai sunt acolo. Am vorbit cu ei mai devreme și le-am spus „Cum pot să procedez în cazul ăsta?” și mi-au spus „faceți comandă”, deci nu mi-au spus haideți să vedem ce, cum putem să procedăm”. Mi-au spus faceți comandă, nu avem cum să vă ajutăm… I-am întrebat pe toți taximetriștii, vor să mă ia pe aparat sau nu? Toți mi-au spus așa, de la nu, nu vă iau nu vă ia nimeni pe aparat, la 40 de lei sau 50 de lei până în Rahova, deși este o cursă de 10 lei”

Practicile operatorilor de taxi și atitudinea lor sfidătoare asupra clienților au fost subiect de discuție pe internet, după ce aceștia au pus presiune pe autorități să modifice legea taximetriei și să scoată practic din legalitate aplicațiile de ride-sharing precum Uber, Clever sau Bolt.

Tags: