Taximetrişti la suprapreţ

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
18/08/2016, 14:00
Taximetrişti la suprapreţ

Să iei un taxi, rapid şi la preţul corect, poate fi o adevărată aventură în Capitală. De cum cobori din tren, în Gara de Nord eşti avertizat despre cursele supraevaluate şi îndrumat în locul unde staţionează taxiurile autorizate. Chiar şi acolo, însă, ajungi să negociezi preţul curselor la sânge, iar drumurile scurte îţi sunt refuzate din start. O provocare să ajungi acasa este şi când în centrul Capitalei se organizează concerte care se termină târziu în noapte. Taximetriştii sunt cei care fac legea pe străzi, pentru că mijloacele de transport în comun nu circulă după miezul nopţii.

Călătorii sunt avertizaţi încă de pe peronul Gării de Nord că pot lua taxiuri la preţul corect dintr-un singur loc, din staţia de la coloane. Aici se găsesc taxiurile unei singure firme, dar după bariere sunt sute de taxiuri care îşi aşteaptă clienţii şi ale căror preţuri ajung până la 3,5 lei.

Ascultăm sfaturile CFR şi încercăm să comandăm un taxi autorizat cu ajutorul aparatelor montate la ieşirea din gară. Deşi parcarea geme de maşini, la prima interogare niciun taxi nu răspunde comenzii. A doua încercare ne obţine promisiunea că, în 7 minute, o maşină a singurei companii agreate ne va duce la destinaţie. Afară, primim şi explicaţia pentru care majoritatea maşinilor preferă să nu răspundă la comenzile online, care trec automat prin dispecerat.

Sursa: Digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×