News

Taximetriștii blochează miercuri Capitala! 5.000 de mașini se strâng în Piața Victoriei contra Uber, Clever și Taxify

16.04.2019 | 21:15
Taximetristii blocheaza miercuri Capitala 5000 de masini se strang in Piata Victoriei contra Uber Clever si Taxify

Nou protest al taximetriștilor! Centru Capitalei va fi plin de mașini de taxi. Peste 5.000 de autovehicule se vor afla în Piața Victoriei. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Azutrizați din Româia a informat că, în cursul zilei de 17 aprilie, se va organiza un protest al taxiurilor împotriva Ordonanţei de Urgenţă “pentru menţinerea pirateriei”.

Nou protest al taximetriștilor! Capitala, împânzită de mașini

Taximetriștii au anunțat un nou protest. În cursul zilei de mâine, 17 aprilie, nemulțumirile împotriva Ordonanței de Urgență “pentru menţinerea pirateriei”. În itervalul orar 06:00-18:00, În Piața Victoriei, se vor afla peste 5.000 de mașini. La acest eveniment va urma să participe și Federația Operatorilor Români de Transport (FORT).

“Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, se arată în comunicat.

 Nou protest al taximetriștilor!
Nou protest al taximetriștilor!

“Nu există nicio urgenţă reală”

“Chiar dacă se doreşte intrarea în legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decât cu respectarea legislaţiei în vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din această ţară. Nu există nicio urgenţă reală care să justifice o astfel de ordonanţă”, a declarat preşedintele COTAR-CNTR, filiala Timiş, Teodor Pesteleu. Reprezentanții COTAR și FORT organizează mai multe proteste în București în care acuză platformele de ridesharing, precum Clever şi Uber, că nu ar funcţiona în legalitate.

Mesajul transportatorilor rutieri de persoane este simplu: ‘Respectaţi legile acestei ţări şi înţelegeţi ce înseamnă cadrul legal, înainte de a face comentarii aberante, cu scop electoral!’ Menţionăm că transportatorii nu mai sunt dispuşi să accepte folosirea problemelor din acest sector de activitate în scopuri politicianiste, iar cei care şi-au fixat ca ‘target’ electoratul progresist de parte dreapta ar trebui să citească întâi legile din România şi abia după ce reuşesc să le înţeleagă pot să vină cu propuneri legislative coerente, nu cu sloganuri politicianiste care creează haos în domeniul transportului rutier de persoane”, declara Vasile Ştefănescu, la acea dată.