News

Taximetriștii anunță proteste dacă Guvernul nu va plafona prețurile la carburanți: ”Solicităm măsuri urgente”

Taximetriștii din România amenință cu proteste de stradă. Aceștia cer Guvernului să plafoneze prețurile la carburanți. Tarifele la benzină și motorină au explodat în ultima perioadă.
20.02.2022 | 17:20
Taximetristii anunta proteste daca Guvernul nu va plafona preturile la carburanti Solicitam masuri urgente
Taximetriștii cer Guvernului să plafoneze prețurile la carburanți. Transportatorii din domeniu amenință cu proteste. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

După angajații din mai multe sectoare de activitate industrială, a venit acum rândul taximetriștilor din țară să amenințe cu proteste de stradă.

Nemulțumiți de explozia prețurilor la carburanți, transportatorii în regim de taxi se pregătesc pentru acțiuni de protest în cazul în care autoritățile nu vor lua măsuri.

ADVERTISEMENT

Taximetriștii cer Guvernului să plafoneze prețurile la carburanți. Transportatorii din domeniu amenință cu proteste

Taximetriștii cer Executivului măsuri urgente de plafonare a preţurilor la benzină și motorină, potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi-ADTI, notează Agerpres.

”Având în vedere ultimele evoluţii de creştere a preţului la carburant, benzina şi motorina depăşind pragul de 7 lei/litru, solicităm Guvernului României o întrevedere pentru adoptarea unor măsuri urgente de plafonare a preţurilor la carburant”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Angajații din acest sector de activitate se plâng că ”abia mai fac față cheltuielilor”. Ei mai spun că transportul public local de persoane în regim de taxi este extrem de important, fiind ”o componentă importantă în viaţa de zi cu zi a oraşului”.

”Nevoia de mobilitate şi transport a persoanelor, pe care şoferii de taxi o deservesc, este extrem de importantă, mai ales în aceste vremuri.

ADVERTISEMENT

Din cauza majorării preţurilor la carburant, energie electrică, tarife RCA şi a coşului zilnic, transportatorii independenţi se confruntă cu mari probleme şi abia mai fac faţă cheltuielilor. În aceste condiţii, activitatea de transport nu mai poate fi sustenabilă”, au mai spus reprezentanții taximetriștilor.

Dat fiind faptul că transportatorii îşi obţin veniturile exclusiv din surse private, ajustarea tarifelor de distanţă în astfel de condiţii nu reprezintă o soluţie de luat în calcul în momentul de faţă, au mai spus aceştia.

ADVERTISEMENT

Prețurile carburanților au explodat în ultima perioadă

După ce în debutul pandemiei s-au situat la un nivel extrem de scăzut din lipsa mobilității, prețurile carburanților au explodat în ultima perioadă.

În prezent, la majoritatea companiilor, benzina și motorina se vând la cele mai mari prețuri din istorie. Un litru de benzină premium se apropie de 8 lei în București. Motorina premium a ajuns la 7.65 lei la multe stații.

Explozia prețurilor nu se va opri curând. Specialiștii spun că și în perioada următoare vor mai fi scumpiri la pompă pentru că se estimează ca un baril de petrol să ajungă să coste și peste 100 de dolari.

ADVERTISEMENT