ADVERTISEMENT
News

Te poți infecta cu coronavirus în piscină? Explicațiile lui Alexandru Rafila

Autor: Traian Terzian | 05.05.2020 | 10:21
Te poți infecta cu coronavirus în piscină? Explicațiile lui Alexandru Rafila
România se pregătește să iasă din starea de urgență la 15 mai și anumite măsuri vor fi relaxate de autorități, iar o parte a populație se întreabă dacă se poate infecta cu coronavirus la piscină

România se pregătește să iasă din starea de urgență la 15 mai și anumite măsuri vor fi relaxate de autorități, iar o parte a populație se întreabă dacă se poate infecta cu coronavirus la piscină.

ADVERTISEMENT

Te poți infecta cu coronavirus în piscină?

Președinte al Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a ținut să explice în ce condiții se șpot infecta cu oamenii cu coronavirus atunci când merg la piscină.

”Înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că apa este dezinfectată, dar pe de altă parte, depinde cât de mare e densitatea de persoane într-o piscină”, a declarat Rafila la Digi24.

ADVERTISEMENT

Profesorul a precizat că dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că atunci când înoți mai sunt secreții, iar masca nu se poate folosi.

Rafila anunță scumpirea biletelor la competițiile sportive

Alexandru Rafila a spus că în sălile de sport ar putea fi autorizate, la un moment dat, desfășurarea de activități, pentru că aparatele de obicei sunt distanțate și se pot dezinfecta după utilizare. Condiția este să nu intre prea multe persoane într-o astfel de sală.

ADVERTISEMENT

”Sporturile în echipă vor putea și ele să fie reluate. Dacă echipele stau în cantonament două săptămâni și au un meci ulterior înseamnă că niciun sportiv nu este bolnav, pentru că cele două săptămâni sunt ca un soi de carantină”, a afirmat el.

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății avertizează că există posibilitatea scumpirii biletelor și abonamentelor, pentru că și costurile activităților sportive vor crește pentru a face față noilor condiții.

ADVERTISEMENT

”O să fie mai greu să aduci spectatorii, iar sporturile de echipă fără spectatori sunt un surogat care probabil nu va avea succes pe termen lung și probabil că trebuie găsită și aici o soluție”, a conchis Rafila.

Alexandru Rafila liniștește populația României și e convins că o explozie a numărului de cazuri în apropierea datei de 15 mai e exclusă. El ia înconsiderare ca terasele să se redeschidă în viitorul apropiat, cu toate că mall-urile vor rămâne închise multă vreme.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!