Te trezeşti în timpul nopţii, fără niciun motiv? Du-te de urgenţă la medicul cardiolog!

Te trezeşti în mijlocul nopţii fără niciun motiv? Ai un somn agitat, care nu te ajută foarte mult să te odihneşti? Ar trebui să mergi de urgenţă la medic, deoarece s-ar putea să ai...
02.10.2017 | 00:00
Te trezesti in timpul noptii fara niciun motiv Dute de urgenta la medicul cardiolog
ADVERTISEMENT

Te trezeşti în mijlocul nopţii fără niciun motiv? Ai un somn agitat, care nu te ajută foarte mult să te odihneşti? Ar trebui să mergi de urgenţă la medic, deoarece s-ar putea să ai probleme grave de sănătate!

Speciaştii spun că persoanele care se zvârcolesc în timpul nopţii şi nu au un somn liniştit au risc de două ori mai mare faţă de ceilalţi de a suferi de un infarct, atrag atenţia oamenii de ştiinţă. Cercetătorii japonezi cred că obiceiul de a te trezi în timpul nopţii poate reprezenta un semnal de alarmă al unor viitoare boli. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Somnul agitat este primul semnal de alarmă

Studiul citat de The Telegraph, la care au participat aproximativ 13.000 de persoane, a descoperit că trezirea frecventă în timpul nopţii creşte riscul de infarct şi angină pectorală cu până la 99%. De asemenea, cei care au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi, dar şi cei care dorm mai puţin de şase ore pe noapte, sunt expuşi unui risc crescut.

Cercetătorii de la Universitatea Hiroshima din Japonia sunt de părere că întreruperea frecventă a somnului poate duce la o ”hiperactivitate” a sistemului nervos, care accelează ritmul cardiac şi tensiunea arterială, forţând astfel mai mult inima. De asemenea, un somn neodihnitor poate fi şi un simptom al unei sănătăţi precare, ceea ce însemană că persoanele cu probleme cardiace nu se pot odihni suficient.

ADVERTISEMENT

Studiul a mai arătat că persoanele care au nevoie de peste 30 de minute pentru a adormi ar putea suferi un atac de cord într-un procent de 52%, iar cei care se odihnesc mai puţin de 6 ore pe noapte ar putea suferi un infarct în procent de 29%.