News

Teancuri cu lei și euro găsite de Poliție la cadre medicale din Neamț și Iași, suspectate că eliberau certificate false de vaccinare

Organele de Poliție și Procuratură din Neamț au descoperit teancuri cu lei și euro la cadre medicale suspectate că eliberau certificate false de vaccinare anti-Covid.
12.01.2022 | 21:52
Teancuri cu lei si euro gasite de Politie la cadre medicale din Neamt si Iasi suspectate ca eliberau certificate false de vaccinare
Percheziții la persoane bănuite că au eliberat certificate false de vaccinare. Teancuri de euro și lei găsite de Poliție în Neamți și Iași. Sursa foto: colaj Fanatik/ DGA
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au depistat o nouă rețea importantă implicată în eliberarea de certificate false de vaccinare anti-Covid-19.

Miercuri, ofițerii DGA și procurorii din Neamț au confiscat teancuri cu sume uriașe în lei și eu, precum și certificate false, în urma unor percheziţii la mai mulţi medici şi asistente din județele Neamţ şi Iaşi.

ADVERTISEMENT

Descinderile din această săptămână au avut loc în special la cadre medicale (medici şi asistente) care lucrau la centrele de vaccinare din Piatra-Neamț, dar şi la cabinete de vaccinare din Iași.

Percheziții la persoane bănuite că au eliberat certificate false de vaccinare. Teancuri de euro și lei găsite de Poliție în Neamți și Iași

Într-o perioadă în care campania de vaccinare anti-Covid pare blocată, cu relativ puține imunizări cu doza I la 24 de ore, mafia certificatelor false pare că e în floare.

ADVERTISEMENT

Sume importante de bani au fost găsite de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie la cele 25 percheziții domiciliare pe care le-au efectuat, miercuri, 12 ianuarie 2022, în județele Neamţ şi Iaşi.

”Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se pun în executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice”, anunță DGA.

Conform autorităților, cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe.

ADVERTISEMENT

În schimbul unor sume de bani, aceștia au eliberat certificate de vaccinare anti-Covid-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Polițiști sub acoperire, infiltrați în rețea

Potrivit publicației locale NewsAllert, care citează surse din anchetă, în acest dosar au lucrat şi ofiţeri sub acoperire care s-au infiltrat în reţeaua care elibera certificate false de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

”Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava”, mai anunță DGA.

ADVERTISEMENT
Tags: