Un argeșean a căzut într-o plasă extrem de costisitoare pusă de niște ”meseriași” pe o pagină de internet. Bărbatul și-a luat o țeapă uriașă, de 12.000 de euro. De ce nu mai poate să-și recupereze banii.
Spațiul online abundă în prezent de fel și fel de oferte ale așa-zișilor meseriași în construcții și renovări. Un vârstnic din Argeș a crezut că internetul îl poate ajuta să-și repare acoperișul casei, însă în final s-a ales cu o dublă lovitură: o lucrare de mântuială plus o țeapă de 12.000 de euro.
Povestea tristă a bărbatului a început în fața calculatorului. Spune că i-a găsit pe așa-zișii meseriași printr-un anunț pe internet. Nu a mai stat să le verifice istoricul sau să vadă cât de ”legali” sunt și a trecut la etapa următoare.
Astfel, acesta i-a plătit, i-a chemat la fața locului și apoi, încrezător, a așteptat să vadă o muncă de calitate. Din păcate, acoperișul casei s-a prezentat mai rău după reparații decât înainte de începerea lucrărilor.
”Meseriașii” pur și simplu și-au bătut joc de bătrân. Pe lângă faptul că țiglele erau de proastă calitate, acestea au mai și fost lipite cu scoci. A fost suficientă o primă ploaie pentru ca proprietarii să vadă în ce au investit 12.000 de euro.
”M-au păcălit cu banii. 600 de milioane. Tabla și manopera“, a spus proprietarul casei. “Și-au bătut joc de un om bătrân. E de domeniul trecutului, nici nu vreau să îmi mai aduc aminte”, a adăugat și fiul păgubitului, conform Observator News.
După ce a văzut în ce stare se prezintă acoperișul ”renovat”, proprietarul le-a reproșat acest lucru muncitorilor găsiți pe internet. Și-a cerut banii înapoi, însă
escroci l-au amenințat.
Greșeala bărbatului a fost că nu a semnat niciun contract înainte de a începe lucrarea. În aceste condiții, s-a ales și cu acoperișul stricat, și cu banii pierduți. Acesta nu a avut de ales și a trebuit să scoate din buzunar alți bani pentru a repara stricăciunile ”meseriașilor”.
Reprezentanții Poliției spun că acest fenomen al escrocheriilor este unul extins la nivel național. Din păcate, oamenii nevinovați se văd legați la mâini în fața acestor indivizi. Cetățenii păgubiți evită să depună plângeri pentru că nu au semnat contract cu meșterii. Astfel, le este imposibil să dovedească faptul că i-au angajat și plătit.