News

Țeapă de sute de mii de euro cu mobilă la comandă. Românii au rămas fără bucătării și fără bani

Sute de români au pierdut sume fabuloase de bani după ce au plătit unei firme de mobilier pe comandă avansuri de mii de euro.
11.01.2023 | 20:19
Teapa de sute de mii de euro cu mobila la comanda Romanii au ramas fara bucatarii si fara bani
Țeapă de sute de mii de euro cu mobilă de bucătărie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

În cele din urmă aceștia au rămas și fără mobilier și fără bani, după ce firma s-a dovedit a fi țeapa anului în România, cel puțin în acest domeniu.

Țeapă de sute de mii de euro în domeniul mobilei

Compania Bismobil Kitchen a primit din partea a sute de români mii de euro avans pentru bucătării la comandă, după care și-a închis toate cele 14 showroom-uri din România, printre care cele din București și Cluj.

ADVERTISEMENT

Potrivit PRO TV, în medie persoanele păgubite de Bismobil Kitchen au plătit 6000 de euro, fiind vorba de un avans de 70% pentru bucătării la comandă, pe care nu le-au mai primit niciodată. Compania provine din Republica Moldova și deținea 14 magazine în întreaga țară, în magazine precum București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu sau Oradea.

Românii erau atrași cu diverse reduceri printre care măsurătoarea gratuită. Patronii aveau deschise peste 40 de firme care încheiau contracte cu clienții, pentru a fi mai greu de prins în momentul în care treaba se ”încingea”.

ADVERTISEMENT

Inițial, compania nu reușea să livreze la timp produsele și găsea diverse scuze pentru fiecare întârziere, însă oamenii au realizat în cele din urmă că sunt păcăliți și nu există nicio intenție ca produsul final să le fie livrat, mai ales că showroomurile companiei se închideau unul câte unul.

Mai mult, compania nu a recunoscut niciodată problemele, ci a transmis pe Facebook că e doar o relocare care face parte din strategia de dezvoltare a firmei.

ADVERTISEMENT

Momentan există peste 100 de păgubiți care au luat legătura cu un avocat, iar plângerea penală împotriva companiei va fi depusă la DIICOT București, mai ales că pagubele depășesc 2 milioane de lei, aproximativ 500.000 de euro.

Conform PRO TV, firma a anunțat momentan că nu mai preia comenzi și va face tot posibilul pentru a livra toate comenzile deja plasate. Poliția ar fi deschis deja dosar penal pentru înșelăciune în acest caz.

ADVERTISEMENT

Dacă e vorba de rea intenție sau doar de o firmă care nu a mai reușit să își onoreze comenzile din varii motive, doar instanța poate decide. Cert e că oamenii disperați nu știu dacă își vor mai vedea vreodată banii dați avans, sau mobila de bucătărie.

ADVERTISEMENT