News

Țeapă imobiliară la Cluj. Escrocii au încasat 5 milioane de euro înșelând sute de persoane. Cum au procedat

Sute de persoane au primit o țeapă imobiliară de proporții la Cluj. Escrocii au încasat circa 5 milioane de euro prin vânzarea de apartamente într-un ”bloc-fantomă”.
03.02.2023 | 23:50
Teapa imobiliara la Cluj Escrocii au incasat 5 milioane de euro inseland sute de persoane Cum au procedat
Țeapă imobiliară la Cluj. Escrocii au încasat 5 milioane de euro înșelând sute de persoane. Cum au procedat
ADVERTISEMENT

O metodă de înșelătorie ingenioasă a adus un prejudiciu imens la Cluj-Napoca. Sute de persoane au achitat banii în avans pentru apartamentele mult visate, iar ulterior au avut parte de o surpriză neplăcută.

Înșelătorie pe piața imobiliară din Cluj. Cum au încasat niște escroci 5 milioane de euro de la sute de români

Peste 500 de cetățeni din județul Cluj au plătit, în total, circa 5 milioane de euro pentru apartamente care s-au dovedit a avea locația într-un ”bloc-fantomă”.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, trei suspecți au fost duși la audieri. Dintre aceștia, doi au fost arestați preventiv, fiind acuzați de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune.

Într-o primă fază, prejudiciul a fost estimat la peste 2,2 milioane de euro. Ulterior, pe lista celor ”țepuiți”  s-au adăugat și alți păgubiți, aproape 500, ajungându-se în cele din urmă la o pagubă de aproape 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cum procedau escrocii pentru a fi credibili în fața cumpărătorilor

Pentru a-i convinge pe oameni să plătească sume importante de bani în avans, suspecții au adoptat o strategie bine pusă la punct.

Astfel, unul dintre cei trei suspecți s-a folosit de o identitate falsă și a apărut în fața clienților ca șef de echipă, dar și inginer pentru a oferi credibilitate.

ADVERTISEMENT

A fost suficient pentru a convinge sute de oamenii să ofere avans zeci de mii de euro pentru locuințe. Oamenilor li s-a garantat că imobilele vor fi predate în cel mai scurt timp.

Pe la spate, escrocii doar încasau mii, sute de mii, apoi milioane de euro. În realitate, construcția blocului nu înainta deloc.

ADVERTISEMENT

Faza a fost că am văzut eu că e ieftin. M-a tot dus cu vorba, mi-a dat ceva hârtii, ca să-mi închidă gura. Normal că îmi pare rău”, a afirmat una dintre persoanele păgubite, potrivit Știrile ProTV.

O reacție pe tema acestui uriaș tun dat de escroci a venit și de la Primăria Cluj. Oficialii spun că instituția a dat câteva amenzi constructorului și a depus o plângere penală.

În ceea ce-i privește pe sutele de păgubiți, oamenii speră să poată recupera măcar o parte din banii dați în avans pentru apartamentele construite doar pe hârtie.

ADVERTISEMENT