News

Țeapa pe care a luat-o un sucevean care a vrut să-și cumpere o rulotă. A fost lăsat fără o avere

Un sucevean care a vrut să cumpere o rulotă de pe o rețea de socializare pentru a pleca în vacanță cu familia s-a trezit înșelat cu peste 10.000 de euro
26.05.2024 | 16:51
Teapa pe care a luato un sucevean care a vrut sasi cumpere o rulota A fost lasat fara o avere
Suceveanul a crezut că își cumpără o rulotă modernă cu 15.000 de euro. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un sucevean, din comuna  Șerbăuți, în vârstă de 48 de ani, a fost păgubit cu peste 11.000 de euro după ce a încercat să cumpere o rulotă de pe un site găsit în urma unui anunț pe rețelele de socializare. Rulota părea că era pusă la vânzare pe un site dintr-un site european, iar bărbatul a acceptat să plătească câteva avansuri succesive până a realizat că este victima unei înșelătorii.

Sucevean, păcălit cu peste 11.000 de euro

Totul a început la mijlocul lunii mai, atunci când un sucevean din comuna Șerbăuți a găsit un anunț la un preț atractiv, circa 15.000 de euro, pentru cumpărarea unei autorulote. Bărbatul dorea să achiziționeze autovehiculul pentru a oferi familiei o vacanță frumoasă în această vară.

ADVERTISEMENT

Abia zece zile mai târziu, bărbatul și-a dat seama că este victima unei înșelătorii. Asta deși anunțul de vânzare, ce fusese găsit pe o rețea de socializare – anchetatorii nu au precizat care dintre ele – părea a fi dintr-un stat european. În 23 mai, el a făcut o plângere la Poliția din localitate.

„La data de 23 mai ora 12.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șerbăuți au fost sesizați direct, prin plângere de către un bărbat de 48 ani, din satul Șerbăuți cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 13.05.2024, în urma unor căutări pe o rețeaua de socializare cu privire la achiziționarea unei autorulote, bărbatul a găsit o pagină ce părea a aparține unei firme dintr-un stat european și care ar avea ca obiect de activitate vânzarea de vehicule de acest gen”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Bărbatul a plătit peste 11.000 de euro

Potrivit sursei citate, după ce a dat curs anunțului de vânzare, suceveanului i s-a cerut plata a 1.500 de euro pentru a confirma cererea de cumpărare. Din precizările autorităților, toate conversațiile au avut loc prin intermediul mesageriei online, bărbatul de 48 de ani nefiind contactat telefonic de către vânzător.

ADVERTISEMENT

După această primă cerere, bărbatului i-au fost ceruți alți 5.000 de euro, sumă ce reprezenta 30% din valoarea rulotei, pentru rezervarea autovehiculului. A urmat apoi, în doar câteva zile, o altă cerere pentru plata altor 4.000 de euro, „cheltuieli administrative”.

„Bărbatul a cerut detalii referitoare la procedura de achiziționare a unei autorulote, prin sistem de mesagerie scrisă, fiindu-i indicat să transfere suma de 1.500 euro într-un anumit cont, pentru confirmarea cererii de cumpărare. În aceste condiții, la data de 17.05.2024, bărbatul a virat în contul respectiv suma cerută.

ADVERTISEMENT

După această tranzacție, i s-a pretins persoanei vătămate suma de 5.100 euro, care ar reprezenta 30% din valoarea autorulotei, în schimbul retragerii anunțului din mediul online și rezervării vehiculului. În acest context, la data de 20.05.2024, persoana vătămată a virat suma de 5.100 euro în același cont pe care beneficiarul i l-a transmis.

În continuare, la 22.05.2024, părții vătămate i s-a mai solicitat o sumă de 4.540 euro, care ar reprezenta cheltuielile pentru demersurile administrative, sumă pe care bărbatul a achitat-o”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Abia după achitarea acestor sume bărbatul, văzând că vânzătorii nu mai zic nimic, a început să-și pună întrebări cu privire la site-ul de pe care încerca să cumpere autorulota. Intrând pe diverse forumuri a găsit acolo mai multe recenzii negative care l-au convins că a fost victima unei înșelătorii și s-a dus la Poliție.

„După achitarea acestor plăți în contul solicitat, respectiv un total de 11.140 euro, persoana vătămată a constatat că beneficiarul paginii nu a făcut demersurile pentru livrarea autorulotei, amânând livrarea și pretinzând în continuare noi sume de bani și noi condiții de livrare. Totodată, acesta a făcut verificări și pe unele site-uri de tip „forum”, unde erau prezentate feedback-uri negative asupra paginii, respectiv că firma nu ar exista și că pagina ar fi falsă”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României