News

Țeapa uriașă de care trebuie să se ferească turiștii care merg pe litoralul românesc. „Apartamentul nu este disponibil pentru închiriere”

Alertă pentru românii care vor să plece în vacanță. Au apărut escrocherii cu anunțuri false pentru închirierea apartamentelor pe litoralul românesc
22.06.2024 | 23:05
Teapa uriasa de care trebuie sa se fereasca turistii care merg pe litoralul romanesc Apartamentul nu este disponibil pentru inchiriere
Noua metodă a escrocilor din online care profită de românii care vor să meargă în vacanță. Sursa foto: Facebook / Chéri House
ADVERTISEMENT

Într-o nouă practică frauduloasă, escrocii folosesc fotografii ale apartamentelor reale pentru a publica anunțuri false de închiriere pe platforme de anunțuri precum OLX.

Anunțuri false pentru închirierea apartamentelor pe litoralul românesc

Recent, o proprietară a descoperit că pozele apartamentului său au fost folosite fără permisiune pentru a atrage avansuri de la turiști naivi. Într-o postare pe rețelele sociale, proprietara apartamentului a transmis un mesaj de avertizare:

ADVERTISEMENT

„Buna seara tuturor, sunt proprietara apartamentului din poze, vreau sa va AVERTIZEZ ca cineva a copiat pozele apartamentului meu, a dat anunt pe OLX ( si probabil nu numai) folosindu-se de ele si incaseaza avansuri pentru “CAZARE” in contul acestor poze. Apartamentul nu este disponibil pentru inchiriere, va rog frumos sa fiti ATENTI cui si pentru ce platiti avansuri”.

Această practică devine tot mai frecventă, în special în sezonul estival, când cererea pentru cazări pe litoralul românesc este foarte mare. Escrocii creează anunțuri atrăgătoare folosind imagini reale ale apartamentelor, dar inexistente în scopul închirierii, pentru a atrage victimele.

ADVERTISEMENT

Anunțuri cu poze furate de la proprietari

După ce turiștii plătesc avansul, aceștia realizează că apartamentul nu este disponibil, iar escrocii devin de negăsit. Autoritățile avertizează publicul să fie foarte atent și să verifice temeinic înainte de a face orice plată.

Este recomandat să se utilizeze platforme de închiriere recunoscute și să se ceară detalii suplimentare despre proprietate, inclusiv posibilitatea de a verifica apartamentul în prealabil.

ADVERTISEMENT

Proprietara încheie cu un mesaj de speranță: „Vacanță frumoasă tuturor și sper ca postarea mea să vă ajute”. Cu toate acestea, o femeie comentează că cineva ar fi văzut apartamentul proprietarei din moment ce pozele au apărut.

„Într-un fel s-au altul apartamentul dvs a fost vizionat de cineva ! Nu apăreau pozele aiurea…..???”, dar proprietara i-a replicat că pozele ar fi putut fi furate încă de anul trecut: „pozele au fost copiate de pe un anunt dat de mine, anul trecut ( mai mult ca sigur).

ADVERTISEMENT

Acest incident subliniază necesitatea unei vigilențe sporite și a unei verificări riguroase a anunțurilor de închiriere pentru a evita astfel de escrocherii și a asigura o vacanță plăcută și fără surprize neplăcute.

ADVERTISEMENT