Life

“Teatrele din Polonia sunt alături de Ucraina. La TNB, comedioare la toată lumea”. Mihai Călin, un nou conflict cu Dan Puric

Mihai Călin îl atacă pe Dan Puric și conducerea TNB. Actorul este nemulțumit pentru că în timp ce Polonia este alături de Ucraina de Ziua Mondială a Teatrului, la TNB se joacă "comedioare".
27.03.2022 | 16:05
Teatrele din Polonia sunt alaturi de Ucraina La TNB comedioare la toata lumea Mihai Calin un nou conflict cu Dan Puric
Mihai Călin, un nou conflict cu Dan Puric. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mihai Călin este nemulțumit pentru că actuala conducere a TNB nu a inițiat nicio acțiune de susținere față de Ucraina. Lucrurile nu s-au schimbat nici măcar de Ziua mondială a Teatrului.

“Teatrele din Polonia sunt alături de Ucraina. La TNB, comedioare la toată lumea”. Mihai Călin, un nou conflict cu Dan Puric

Mihai Călin a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care îl atacă pe Dan Puric, dar și conducerea TNB.

ADVERTISEMENT

Actorul este nemulțumit pentru că spre deosebire de teatrele din Polonia care au decis să fie alături de Ucraina de Ziua Mondială a Teatrului, la București se joacă niște “comedioare”, și “altă divină-conferință cu apostolul teatrului românesc”, referindu-se la spectacolul conferință al lui Dan Puric.

“Teatrele din Polonia sunt alături de Ucraina. La TNB, mâine (n.r. – duminică), de Ziua mondială a Teatrului, se joacă Dineu cu proști și Micul Infern.

ADVERTISEMENT

Comedioare la toată lumea. Și dimineață, altă divină comedie-conferință cu apostolul teatrului românesc”, este mesajul postat de Mihai Călin pe Facebook.

Nu este primul conflict între Mihai Călin și conducerea teatrului. Actorul a dezvăluit că i s-a transmis chiar înainte de a urca pe scenă că nu are voie să-și spună opinia despre războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

“Azi, cu 2 minute înainte de a intra în scenă (No man’s land), Marius Bodochi, directorul artistic interimar, mi-a transmis din partea lui M. Rusu, dir gen interimar, interdicția de a mă manifesta în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina.

E adevărat, aș fi vrut ca , după aplauze, împreuna cu un coleg, cu steagurile României și Ucrainei, să dam un mesaj scurt de solidaritate față de poporul ucrainean, artiștii de acolo, Teatrul din Mariupol și Teatrul Academic ‘Ivan Franko’ din Kyiv, unde ar fi trebuit să jucăm acum 2 ani( pandemia ne-a oprit).

ADVERTISEMENT

Mi-e greață de ‘dictatura’ instituită la TNB . Naționalism deșănțat și totală lipsă de înțelegere a menirii Teatrului. Am fost cuminte…. Să nu tulbur Direcția și o parte din colegi.”, a scris actorul vineri pe pagina sa de socializare.

ADVERTISEMENT