News

Teatrul Național București, omagiu pentru Ion Caramitru. Sala Mare de la TNB îi va purta numele

Sala Mare de la Teatrul Național București va purta numele marelui actor Ion Caramitru.
16.09.2021 | 21:59
Teatrul National Bucuresti omagiu pentru Ion Caramitru Sala Mare de la TNB ii va purta numele
ADVERTISEMENT

Teatrul Național București, unde actorul Ion Caramitru a avut un rol important pe parcursul vieții sale, a decis să îi aducă un ultim omagiu.

Astfel, în cursul zilei de joi a fost anunțat faptul că Sala Mare de aici va fi redenumită după acesta.

ADVERTISEMENT

Teatrul Național București, omagiu pentru Ion Caramitru

Pentru a se anunța acest lucru a fost organizată chiar o ceremonie scurtă, care a durat circa 15 minute. Atunci, cel care a luat cuvântul a fost directorul artistic de la Teatrul Național București.

Acesta a fost vizibil emoționat când a făcut anunțul că Sala Mare va primi numele marelui actor Ion Caramitru. De asemenea, în discursul său de joi, Mircea Rusu a reamintit de ce actorul nu trebuie uitat.

ADVERTISEMENT

El chiar i s-a adresat actorului și i-a spus că toți vor juca în sala care îi poartă numele.

“Teatrul se numeşte Caragiale, iar sala mare se va numi Caramitru. Ambii au seva unei ramuri a românismului, plină de talent, de ambiţie, ştiinţă de carte, sensibilitate artistică. Şi toate aceste calităţi se aflau în persoana lui Pino.

Pino, noi vom juca seară de seară, în sala ce-ţi poartă numele, incepand de astăzi.

Promitem să nu-ţi facem numele de ruşine, nume care ţi l-ai clădit cu mult har şi trudă. Drum bun Pino!”, a declarat Mircea Rusu, directorul artistic de la Teatrul Național București, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Ministrul culturii a participat la omagiul pentru Ion Caramitru

La ceremonie au participat puține persoane, admiratori ai lui Ion Caramitru, dar și familia acestuia. Printre invitați a fost și minstrul culturii, Bogdan Gheorghiu.

Acesta a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a numit participarea sa la acest eveniment drept „un privilegiu”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Bogdan Gheorghiu a precizat că moștenirea culturală a actorului este recunoscută prin faptul că Sala Mare îi va purta numele.

„A fost un privilegiu să pot participa astăzi la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, în Sala Ion Caramitru.

Alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru am făcut un gest de normalitate.

Astfel, ne asigurăm că moştenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generaţiile viitoare”, a scris ministrul pe Facebook.

ADVERTISEMENT