News

Teatrul Naţional, mesaj emoţionant la moartea actriţei Florina Cercel: “Țuca ne părăsește azi”

30.07.2019 | 11:24
Teatrul National mesaj emotionant la moartea actritei Florina Cercel Tuca ne paraseste azi

Actrița Florina Cercel a pierdut lupta cu boala de care suferea de câțiva ani, cancer la plămâni. Prietenii de la Teatrul Național Ion Luca Caragiale i-au adus un omagiu celei pe care o numeau ”Țuca” spunând că vor reveni cu detalii despre înmormântare.

Teatrul Național a anunțat trecerea în neființă a actriței Florina Cercel

Teatrul Național ”Ion Luca Caragiale” a anunțat că actrița Florina Cercel a murit la vârsta de 76 de ani după ce a pierdut lupta cu boala de care suferea. Este vorba de cancer la plămâni, boală despre care actrița suferea de ceva vreme, dar a evitat să vorbeacsă despre ea. „Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță FLORINA CERCEL.”, a scris conducerea Teatrului Național pe contul personal de Facebook.

„După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, „Țuca” ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică.”, au mai scris reprezentanții teatrului spunând totodată că vor reveni cu detalii legat de ceremonia funerară. „Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!”, au încheiat cei de la Teatrul Național.

Actrița a murit de cancer pulmonar la fel ca primul ei soț
Teatrul Național a anunțat moartea actriței Florina Cercel. Sursa foto: adevarul.ro

Actrița Florina Cercel a murit la vârsta de 76 de ani

Florina Cercel s-a născut în iarna anului 1943, pe 28 ianuarie la Piatra Neamț și a fost una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film. Florina Cercel a jucat și în câteva telenovele românești, cea mai cunoscută fiind ”Inimă de țigan”, unde a jucat alături de Carmen Tănase și Gheorghe Visu.

Actrița a murit la vârsta de 76 de ani în urma cancerului la plămâni, boală de care a suferit și murit primul ei soț, doctorul Perian Ioan Liviu. Primul soț al actriței a murit în urma unui cancer bronho-pulmonar, fără ca măcar să fie fumător. Actrița avea doar 29 de ani când și-a pierdut soțul.

Cum l-a cunoscut Florina Cercel pe primul ei soț

Florina Cercel a povestit într-un interviu în urmă cu câțiva ani despre drama care i-a marcat viața, dar și despre iubirea frumoasă și cum s-a cunoscut cu primul ei soț. „A fost cu adevărat cea mai mare iubire a mea, m-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine. Mi-a făcut o curte de modă veche, chiar şi pentru vremea aceea”, a povestit actrița. Florina Cercel a primit un bilet de la un admirator secret care avea să-i devină soț în mai puțin de un an. „Sunt doctorul Perian Ioan Liviu, sunt admiratorul dumneavoastră secret. Pe 7 ianuarie e ziua mea şi aş fi foarte onorat dacă aţi veni la petrecere.”, scria doctorul în biletul de dragoste, potrivit antena3.ro.

Actrița a povestit că au dansat împreună 12 ore neîntrerupt și a condus-o acasă la părinții ei moment în care a cerut-o în căsătorie. „Nu m-a lăsat din braţe, nu am mâncat, nu am băut nimic. Apoi m-a condus acasă, iar mama era îngrijorată că nu ştia nimic de mine. El a intrat, s-a prezentat şi m-a cerut de nevastă. Ne-am căsătorit cam după un an.”, a povestit Florina Cercel despre marea ei dragoste. Însă, iubirea lor avea să se termine tragic după ce doctorul s-a îmbolnăvit de cancer la plămâni. „În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972.”, a mai povestit Florina Cercel.