ADVERTISEMENT
Hotnews

Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit

Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit ca urmare a intrarii in vigoare a legii care schimba conditiile desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic...
Autor: Ionuţ Cataramă | 24.11.2015 | 10:55
Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit

Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit ca urmare a intrarii in vigoare a legii care schimba conditiile desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat.

ADVERTISEMENT

Intr-un comunicat publicat pe site-ul teatrului Nottara, spectatorii sunt anuntati ca toate spectacolele si evenimentele programate in salile din Bulevardul Magheru sunt suspendate “pe termen nedefinit”, scrie ziare.com.

“Va asiguram de toata disponibilitatea noastra in legatura cu recuperarea sumelor de bani aferente biletelor vandute pana in acest moment, pentru spectacolele anulate. De asemenea, va asiguram ca teatrul a depus si va depune, la toate autoritatile competente, absolut toate diligentele necesare pentru rezolvarea de urgenta a acestei situatii, solicitand Primariei Municipiului Bucuresti, in subordinea careia ne aflam, inclusiv punerea la dispozitie a unui alt spatiu, in vederea sustinererii temporare a reprezentatiilor noastre”, se arata in comunicatul semnat de conducerea teatrului Nottara.

ADVERTISEMENT

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, in urma cu o saptamana, legea care interzice desfasurarea de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora. Legea modifica Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 si a fost initiata anul trecut de senatorii PSD Darius Valcov si Mihai Fifor.

Aceasta prevede interzicerea organizarii si desfasurarii de activitati permanente si/sau temporare in spatiile “care implica aglomerari de persoane, pana la finalizarea lucrarilor de interventie realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente”.

ADVERTISEMENT

La doua zile dupa ce legea a fost promulgata, managerul teatrului Nottara, Marinela Tepus, a urcat pe scena si a explicat ce se va intampla cu institutia, informeaza Mediafax.

“Teatrul Nottara se afla intr-o situatie extrem de grava. (…) Din pacate, in urma promulgarii acelui articolas cu bucluc, dintr-o lege care exista din 2008, se presupune ca, peste cateva zile, acest teatru se va inchide. Si nu e singurul, sunt 11 cladiri pe bulevardul Magheru si toate care au la parter centre comerciale sau institutii – sunt doua cinematografe in aceasta situatie – ele isi vor inchide portile suspendand activitatea”, a declarat Marinela Tepus, precizand ca s-a cerut de mai multe ori realizarea unei noi expertize a cladirii pentru a se afla “situatia reala a acestui imobil”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, managerul teatrului a cerut Primariei Capitalei, in administratia careia se afla, sa i se asigure un nou sediu pana cand situatia se va rezolva. Marinela Tepus a precizat ca nu s-a putut realiza pana acum o noua expertiza pentru ca Primaria nu si-a dat acordul si nu a finantat o astfel de actiune.

“Eu cred ca e o cutie a Pandorei pe care Primaria nu vrea sa o deschida. Daca se dovedeste ca acest bloc nu are o expertiza reala si ca nu are bulina sau ca nu e la clasa I de risc, eu cred ca va sari in aer tot ce a facut Proiect Bucuresti impreuna cu Primaria, in 1997, si eu cred ca, de fapt, asta e spaima: sa nu cumva sa fie asa. Dar cred, de asemenea, ca Bucurestiul are nevoie sa stie adevarul”, a declarat Marinela Tepus pentru sursa citata.

ADVERTISEMENT

De asemenea, directoarea Teatrului Nottara a afirmat ca institutia de pe Bulevardul Magheru nu poate fi consolidata, pentru ca exista un proces de retrocedare cu proprietarii, care au contestat “bulina rosie”.

“Eu cred ca, in proportie de 99,99%, bulina asta, ca multe alte buline din Bucuresti, sunt puse din birou, pe anul constructiei”, a mai spus Marinela Tepus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!